Московският сити балет за първи път у нас с „Ромео и Жулиета”

На 24-ти ноември в зала 1 на НДК столичани ще имат възможността да се насладят на емблематичния спектакъл „Ромео и Жулиета”, представен от една от най-популярните руски класически балетни трупи – Московският сити балет (Moscow City Ballet).  Балетният спектакъл ще бъде представен и във Варна на 26-ти ноември – Дворецът на културата и спорта и в Бургас на 27-ми ноември – Държавната Опера.

Автор на хореографията и постановката „Ромео и Жулиета” е основателят на Московския сити балет и  бивш солист и балетмайстор на Болшой театър – Виктор Смирнов-Голованов. Той е постановчик на знаменития балет „Анна Каренина” съвместно с Мая Плисецкая и създател на първия спектакъл „Маскарад” по музика на Хачатурян.

Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история.  В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия  Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева.

Московският сити балет (Moscow City Ballet) е първата недържавна балетна трупа създадена през 1988г. От тогава до днес тя съхранява и развива традициите на класическия руски балет. Нейните постановки отговарят на най-високите стандарти на балетното майсторство.

Спектаклите на Московския сити балет се радват на голяма популярност в цял свят. България  е  част от международното им турне.  За всички ценители на красотата, танца и изкуството у нас:

София – 24 ноември – Зала 1, НДК
Варна – 26 ноември – ДКС
Бургас – 27 ноември – Операта

БИЛЕТИ за трите спектакъла в София, Варна и Бургас  могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси: ОМV, ГЕРМАНОС, НА ТЪМНО, USIT COLOURS, ТЕХНОПОЛИС, ТЕХНОМАРКЕТ, OMV, В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НА НДК И АРЕНА АРМЕЕЦ. Цената на билетите е от 30 до 90 лева.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.