От 2011-а до 2016-а – нищо ново за президентските избори. (+ Как Плевнелиев отказва да е президент – видео)

Аспарух Панов. Снимка: e-vestnik

Чудесната практика на Фейсбук да ни припомня какво сме споделяли преди 5 години, извади публикации около президентските избори през 2011 г. Най-актуално за днешната кандидат-президентска какофония прозвуча статията „52 въпросителни изречения за президентските избори“ от 22 август 2011 г. в e-vestnik.

Ето без коментар 8 от „въпросителните изречения“:

– Защо да не започнем с кандидата на управляващите, въпреки че е неизвестен?

– Щом социолозите могат да го оценяват, защо и ние да не можем? Не е ли забавна параноичната игра в стил „активно мероприятие на службите“, която играе ГЕРБ?

– Забелязали ли сте отделните стъпки на хорцето – първо висиш една седмица пред ЦИК, за да се регистрираш първи за изборите, а след това обявяваш своя кандидат в последната възможна минута, като междувременно нагнетяваш напрежението и разпространяваш чрез медиите десетки абсурдни имена като възможни кандидати?
Нали е много яко?

– А не е ли вълнуващо, ще успее ли все пак щабът на ГЕРБ в малкото дни до 4 септември да намери най-подходящия кандидат, който е едновременно и по-компетентен от Румяна Желева, и по-почтен от Калина Илиева, и поне толкова верен на вожда, колкото Цветан Цветанов?

– Дали Ивайло Калфин като човек на толкова важни хора (вече бивши) като Георги Първанов, Александър Томов, Николай Камов и Сергей Станишев действително осъзнава, че никога не може да спечели тези избори?

– Ако не зависеше от преплитащите се кръгове на АБВ, ДС и МГИМО, щеше ли този нелош евродепутат да позволи да го пренесат от Брюксел на Бузлуджа и да му набутат това комунистическо слово в устата?

– Има ли изобщо избирател в България, който е готов да избере Георги Първанов за трети мандат, дори и маскиран като Ивайло Калфин?

– И на края, няма ли да се намери някой ляв модернист във великата коалиция за България, който да си сложи ръка на сърцето и да си признае, че е крайно време 120-годишната БСП да се раздели отново на тесни и широки социалисти, за да се нормализира лявото в България?

Ако проявявате интерес и към останалите 43 (четиридесет и три въпросителни изречения), ето ги тук.

Плевнелиев обяснява как няма да става президент

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.