Борисов се оплака от себе си – бил прекалено толерантен досега

Иво Инджев

Почти се извинявам, че пак взимам думата по въпроса за “бисерите” на Бойко Борисов. Както и за това, че ще са наложи да  напомня един  стар виц.

Поводът е днешното изявление на  Борисов при откриването на неговата президентска кампания, в която е избрал да го представя Цецка Цачева. По собствените му думи, той бил “прекалено толерантен” досега.

Малееее… Какво ли ще последва след като смята да сложи точка на своята “толерантност” (която включва например поощрението му на саморазправата с бежанци по границата, преди да го посъветват, че не бива така да си признава какво му е на сърцето).

Той така нарича въжеиграчеството си. Най-пресният пример за това е как се похвали, че търпял две години Калин Митрев, мъжа на Ирина Бокова, като свое протеже в Европейската банка за възстановяване и развитие.

На практика така е нарушил изискването той да бъде сменен, след като му е изтекъл срокът на годност на този пост. Но вместо да се засрами от своето съучастие в нарушаването на писаните и неписаните правила, той се хвали с това, за да покаже, че бил “прекалено толерантен”, както със съжаление обобщи днес в зала “Арена Армеец” в София.

С риск да се повторя, тази самооценка на Борисов напомня на черния хумор от вица за Хитлер, който възкръснал и обещал пред огледалото, оправяйки мундира си, че вече нямало да бъде толкова мил (нямало да бъде повече “ Mr. Nice guy”, както е в английския вариант на вица).

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.