Не смейте да се смеете на Цецка! Ще се наказваме!

Една от причините за подигравките с Цачева са опитите да я „напудрят“ за изборите. На предизборният й плакат, сравнен с репортажна снимка, се вижда, че има ненормална намеса с фотошоп – удължавана й е шията, цял „доктор Енчев“ се е намесил върху лицето й.

Кандидатурата на Цецка Цачева, представена безапелационно от кукловода й Борисов като „майка на нацията”, предизвика присмех. Заради неадекватната кандидатура за президент, а не заради тоалетите и прическата й, които така или иначе предизвикват смях. Никой нямаше да й се присмива, ако беше достойна, авторитетна жена и политик. А Цачева е марионетка на Борисов, посадена в ролята на политик и шеф на Народното събрание. Женски вариант на Цветанов. Обгрижвана от фризьори, шивачи и охранители, от което нито е станала политик, нито интелектуалният й капацитет е пораснал. И сега ни я пробутват за държавен глава. Не защото става, а защото е послушна.
Тя е новата креатура на Борисов за поста президент, също като Плевнелиев.
И Плевнелиев, и Цачева месец и нещо преди изборите се кълняха, че няма да стават президенти. И двамата Борисов ги извади за ушите от ръкава в последния момент, за да няма време за дебати и обсъждане на качествата им. Като подигравка с избора, с избирателя. „Бащата на нацията” каза: давам ви майка на нацията.

Какво ще стане сега с Цачева? Ще я изберат ли въобще? Пак ли ще има българи, които се срамуват, че имат такъв президент?

Ако навремето Тодор Живков не е избиран демократично, а в страх, в условията на личен режим и тоталитарна власт, сега е демокрация. И сега Борисов се опитва с всички средства на партията-държава, каквато е ГЕРБ, с помощта на контролираните медии, да „назначи демократично” нов вариант на Тодор Живков в рокля.
Да, точно с Тодор Живков сравни Цецка Цачева сайтът „Пик”, който се хвърли на амбразурата да я защитава от присмеха по неин адрес в интернет. Ето как оттам размахват назидателно пръст към онези, които се присмиват:

„… И с Живков се подиграваха, но го обичаха. И Живков като Цачева бе човек от народа.

Тук е разковничето – Борисов ги жегна право в сърцето с образа „майка на нацията“.

Цецка Цачева не е Шарън Стоун, но и Румен Радев не е Леонардо ди Каприо. Що не пускате смешки за плешивото теме на Радев, например? Фигурата на Илияна Йотова перфектна ли е? Какво ще кажете за цайсите на Трайчо? Има ли смисъл изобщо да продължаваме?

Ако германците избираха по красота, щяха ли да търпят толкова години канцлерката си Меркел?
И още: Цецка Цачева е вдъхвала живот, раждала е син. А една майка е винаги красива.”

Нерде Меркел, нерде Цецка…

Сайтът „Пик“ сравни Цецка с Тодор Живков и Меркел, нарече я „човек от народа“.

Тодор Живков навремето беше омразна фигура, срещу която говореха под сурдинка, разказваха вицове. Беше опротивял на цял народ, който се изля по площадите след падането му. След дълги години мъчителен преход, мнозина почнаха да харесват онова време. Но дали харесват Живков? Както каза един репресиран от него генерал „При Живков беше добре не благодарение на него, а въпреки него”. Носталгиците по онова време не плачат точно за Живков и личния му режим.

Удивително е, че толкова години след падането на онази власт, някой отново нарича Живков човек от народа, също като в онези славни вестници и подмазвачески речи по конгресите. Живков го обичаха, пише в помощното издание на Борисов. Самият Борисов нарича Живков „колос в българската история” и за него щяло да бъде успех да построи „една стотна от това, което той е построил”. Не са случайни тия сравнения, внушението е съвсем хармонично с идеите на вожда. И точно като в живково време трябва да почнем да се страхуваме да говорим за Цецка. Да разказваме вицове под сурдинка. Да не смеем да реагираме на смешната й снимка или глупостите, които е изръсила.

Няма да стане, духът е изпуснат от бутилката. Тоталитарните нагласи, върху които паразитира Борисов, са отслабени, не могат да надделеят. Дори да посади Цецка като Живков, само ще ускори агонията си, защото тогава ще започне истинското недоволство и подигравки.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.