„Хъфингтън поуст“ за Ирина Бокова и каква е разликата с българските медии

От публикацията на „Хъфингтън пост“, в която се казва, че Бокова е могла да стане шеф на ООН, но е била провалена от собственото си правителство.

В обширна статия за изборите за генерален секретар на ООН и възможността този пост да бъде зает от жена, популярното американско издание „Хъфингтън поуст“ пише следното:

„Първоначалната кандидатура на България – генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова – се представи много по-добре самостоятелно и завърши четвърта по време на избора, а финишът й показа, че има и умения, и дипломатически нюх за ролята. До края беше ясно, че тя е единственият кандидат, който реалистично би могъл да е първата жена главен секретар на ООН – ако кандидатурата й не е беше фатално подкопана от собственото й правителство“ (виж тук целия текст в оригинала).

Читателят може да сравни съм със заглавията на български популярни издания за Бокова и изборите за шеф на ООН:

Български медии водиха кампания срещу Бокова в полза на Кристалина Георгиева. Оказва се, че публикациите се разминават с оценките на западни издания, които писаха, че Бокова е имала шанс да стане шеф на ООН, но е провалена от собственото си правителство.

Български медии водиха кампания срещу Бокова в полза на Кристалина Георгиева. Оказва се, че публикациите се разминават с оценките на западни издания, които писаха, че Бокова е имала шанс да стане шеф на ООН, но е провалена от собственото си правителство. Български медии водиха кампания срещу Бокова в полза на Кристалина Георгиева. Оказва се, че публикациите се разминават с оценките на западни издания, които писаха, че Бокова е имала шанс да стане шеф на ООН, но е провалена от собственото си правителство. Български медии водиха кампания срещу Бокова в полза на Кристалина Георгиева. Оказва се, че публикациите се разминават с оценките на западни издания, които писаха, че Бокова е имала шанс да стане шеф на ООН, но е провалена от собственото си правителство. Български медии водиха кампания срещу Бокова в полза на Кристалина Георгиева. Оказва се, че публикациите се разминават с оценките на западни издания, които писаха, че Бокова е имала шанс да стане шеф на ООН, но е провалена от собственото си правителство. Български медии водиха кампания срещу Бокова в полза на Кристалина Георгиева. Оказва се, че публикациите се разминават с оценките на западни издания, които писаха, че Бокова е имала шанс да стане шеф на ООН, но е провалена от собственото си правителство. Български медии водиха кампания срещу Бокова в полза на Кристалина Георгиева. Оказва се, че публикациите се разминават с оценките на западни издания, които писаха, че Бокова е имала шанс да стане шеф на ООН, но е провалена от собственото си правителство. Български медии водиха кампания срещу Бокова в полза на Кристалина Георгиева. Оказва се, че публикациите се разминават с оценките на западни издания, които писаха, че Бокова е имала шанс да стане шеф на ООН, но е провалена от собственото си правителство.
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.