Връзката между Борисов и Пеевски – все по-малко тайна

Вече ставаме трима, които сочим истерично отречената от Бойко Борисов негова връзка с Делян Пеевски. От изтекъл запис на разговор става ясно, че точно това е казала, без да знае, че някой ден ще се разчуе (т.е. нямала е интерес да се прави на интересна), съдия Владимира Янева.

Че Борисов и Пеевски са начело на два клана, които си поделят България, заявява в последното си интервю банкерът Цветан Василев.

В анализа на сайта Биволъ по-горе се припомнят видимите страни на това взаимодействащо си съперничество между двамата през последните години.

Само идиот може да си представи, че медиите на Пеевски преминаваха през крайностите между възхваляването на Борисов и последвалото негово омаскаряване със задължителни за журналистическите роби обидни лични квалификации, за да се върнат същите след това отново към лакейското си поведение спрямо Борисов без скрита сериозна причина за това. А каква по-сериозна причина може да крият двамината от бизнес интересите за милиарди!

Защо обаче Борисов реагира истерично тъкмо на моето първо по време твърдение за същото? Казах го в интервю за Нова телевизия и нас следващия ден, на 16 юни 2014 г., Бойко Борисов се обади да крещи по мой адрес в ефир (че и за досието ми се присети както всеки мой безпомощен да каже друго опонент). Само идиот можел да каже, заяви той три пъти фалцетно, че Пеевски го е посъветвал да напусне премиерския пост на 20 февруари 2013 г.

Да припомня, че Борисов подаде оставка като премиер с наистина идиотския мотив, че така щял да спре “кръвопролитието” след едно инсценирано спречкване на “Орлов мост” в София, довело до “кръвопролитие” от мащабите на обичайните сбивания по футболните стадиони.

Малцина забелязаха и отбелязаха, че след като се завърна на бял троянски кон във властта (както е очаквал и Пеевски във връзка със съвета, който му е дал да побърза да се махне, докато още може да предизвика избори и да извлече от тях полза), Цветан Цветанов най-откровено, а Борисов с половин уста, смениха едва в началото на тази 2016 г. версията за напускането на властта през февруари 2013 г.

Двамата намекнаха, че Борисов на практика е бил свален и понеже е доста обидно толкова могъщ управник да бъде катурнат от някакви момчетии, изпратени от други батковци с камъни на “Орлов мост”, съобщиха впечатляващата полуистина за руската ръка в събитията.

“Идиот”, като моя милост, многократно се е подписал под тезата, че енергийните интереси на Русия са двигател на обективно възникнали недоволства в България в края на 2012 и началото на 2013 г. Публикувал съм интервю на Александър Симов от в. “Дума” с младежки лидер на русофили под крилото на БСП, задействан като бунтар срещу заподозрените в желание да дупчат снагата на Родина американци в търсене на шистов газ, за да ни изтровят земята.

Още преди успеха на тази постановка, завършила с мораториума дори върху търсенето на такава суровина (чиято наличност в прогнозираните от “гадните американци” огромни количества би направила България евентуално независима от Газпром и Русия в снабдяването с газ), окрилените рублофили се биеха в гърдите, че ще свалят правителството (което им угоди за шистовия газ).

Борисов обаче “забеляза” всичко това едва напоследък, а за връзката си с Пеевски продължава да мълчи. Вече не я отрича – явно е разбрал, че е по-добре да не истеризира отново, както с обаждането си в Нова телевизия и да повдига по този начин гузно въпроса защо тази тема му причинява болка както никоя друга “стрела”, пускана към съкровените му тайни.

Мога да кажа също, че само идиот може да си представи, че бих си измислил свърхсекретната комбина между Борисов и Пеевски без основание. Защо ми е да го казвам? Ей, така, за да му е зле на Борисов (и да му е хубаво на Пеевски в ролята на върховен злодей на Републиката)?

Казал съм го, защото имам доверие на източника си. Някой ден той може да потвърди, ако пожелае. Но най-големият “майтап” ще настане, ако самият Пеевски, подобно на банкера Цветан Василев, проговори сам.

Цветан Василев беше подбуден към откровения от огромен скандал с КТБ. Той беше ключова фигура в държавата до преди няколко години и отказът на прокуратурата да се поинтересува от твърдението му за наличие на организиран престъпен тандем за държавен грабеж на най-високо място в държавата е показателен за наличието на управленски картел, който профанизира разделението на властите, включвайки съдебната система.

Без да иска, сега за същото “проговаря” чрез аудиозапис и съдия, която също е била добре осведомена от първа ръка и достатъчно лично близка с Пеевски и Борисов. Думите й (също) уличават задочно премира в лъжа.

Защото Борисов не просто отрича взаимодействието си с Пеевски. Ужасно държи да остане тайна фактът, че от години дели “порциите” със скандалния човек на царя (също като при Борисов, генезисът на високия скок в политиката и администрацията на Пеевски е “царски”) точно, както е делил мегдан и с легитимния (като политик, но не и като разпределител на ролите в политиката и на облагите в икономиката) Георги Първанов.

Някой може да се разсмее, други направо да се подиграят, но ще завърша с лозунга на СДС от времето, когато милиони хора повярваха, че времето на справедливостта е дошло, без да влагам онази наивна вяра на широките народни маси в него: “Времето е наше”! По обективни причини, а не непременно защото вярвам в божественото възмездие.

Рано или късно ще доживеем да научим повече по темата, която е централна в този текст. Защото не става за нещо дребно и епизодично, а за доста едро, корпулентно и систематично като взаимодействие на две скачени мастити тела, определящи хода на българската икономика и политика в такъв мащаб, че няма как това да остане вечно скрито.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.