Хора, бдете, току-виж сме се оказали в Евразия

Попаднах на телевизионното предаване „Руският отговор“, с подзаглавие „Провалът на Запада в България“. Можете да го изгледате сами – само 12 минути е – или да прочетете резюме на руски език в статията от сайта на телевизия „Царьград“, която е с категоричното заглавие „Русофилите в България: Предстои въпроса за излизане от НАТО“. Сайтът, впрочем, „проповядва консервативни и православни ценности“ и е собственост на Константин Малофеев.

В предаването има две интервюта – по скайп с бившия издател на в. „Дума“ Николай Малинов, който обявява, че движение „Русофили“ било най-голямата неправителствена организация в България. Да оставим настрана въпросът, че е странно, че изобщо има такова движение (помислете сами защо), но човек не може да се зачуди колко ли трябва да сме заблудени като нация, че да имаме подобно движение. Друг е въпросът каква би била реакцията на някои хора, ако в страната имаше национално движение „Американофили“…
Г-н Малинов също така споделя мнението си, че България трябва постепенно да излиза от зависимостта си от запада и че е „част от Евразия – в културен, исторически и религиозен смисъл“.

Няма да се спирам на абсурда, че България е поставена на едно място със страните, които са избрали да са част от т.нар. Евразийски съюз – Беларус, Русия, Казахстан, Киргизстан и др.п.

Изобщо, любовта към други народи си има име, но по-важното в случая е, че ако някой иска да бъде уважаван и почитан, то най-малкото, което трябва да прави, е да има независимо поведение, а не да се умилква около по-големите и по-силните.

България бе най-верният съюзник на СССР цели 45 години, но това не само не ѝ донесе никаква полза, а напротив – целият свят се смееше на българската държава, на нейните политици с каскети и на вица за „българския слон – най-добрият приятел на съветския слон“. От подмазването, на което Тодор Живков беше действителен (а не както за вътрешна употреба – правешки) цар, следваха само крайно отрицателни за страната дела: убийство на интелектуалци в дните след 9-и септември 1944 г., присъди за антифашисти като Трайчо Костов, Славчо Радомирски и още хиляди други знайни и незнайни хора. Но и нещо по-важно: обвързване на икономиката на България само с един-единствен търговски партньор, което не само я направи неконкурентноспособна далече преди 10-и ноември 1989 г., но и чийто последици чувстваме и до днес.

Във втората част на предаването е интервюто, след 8-мата минута, с Леонид Решетников – директор на Руския институт за стратегически изследвания, който бе освободен на 2-ри ноември т.г. от поста си с указ на президента Путин.
Въпросният г-н Решетников казва нещо, което може да ви даде идея какво искат да направят хора като него в България:
„…за тези години [от 1991 г. насам] прозападните сили в България се укрепиха силно… Създадоха свои елити, макар че аз ги наричам „пяна“, пяна на българската нация, пяна на молдовския народ. Ето, от тази пяна сформираха… се вписаха в [Европа]. Те всички са свързани със своите идеи за толерантност, идеи за малцинствата и т.н., и т.н.“

Уважаеми хора,
Излиза, че един нашенец – Николай Малинов – участва в предаване, в което един чужденец ни обяснява колко е лошо малцинствата да имат същите права като мнозинствата, как хората, които са толерантни са някаква „пяна“, нещо гадно, но и как ако бъдем върнати в лоното на майка Русия, всякакви такива „вредни идеи“ ще бъдат отхвърлени и вероятно ще станем нация, в която сляпо ще следваме водачи като пловдивския владика дядо Николай, който освен че носи скъп часовник, ни обясни преди време, че удавилите се в Охридското езеро наши сънародници са наказание от Господ за това, че в София имало концерт на Мадона.

Същият дядо Николай нареди камбаните в Пловдив да бият за сватбата на адаша му Николай Бареков. Същият дядо Николай се изказа твърдо срещу предоставянето на подслон на бежанците. Съдейки по думите на Л. Решетников, от дядо Николай би станал един чудесен предводител на губернията – каквато явно България е в очите на някои руски държавни дейци?

Гледайте, мислете и бдете, уважаеми хора!
Защото току-виж се окаже, че сме се върнали обратно в комунизма, когато в химна на България се пееше:

Дружно братя българи,
с нас Москва е в мир и бой,
партия велика води,
нашият победен строй.

А народът строеше безплатно новите градове, разбиваше канари и издигаше комините на заводи, които за десетилетия напред щяха да тровят въздуха, почвата и водата на Родината ни. А БКП продаваше, и предаваше националната ни сигурност само с една-единствена цел: щото генералният ѝ секретар и политбюро да се задържат по-дълго на власт, с цената на всичко, но при едно условие: че сметката ще я плаща народът, а не пяната по върховете.

От страницата на автора. Заглавието е на редакцията

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.