Градските пейзажи на арх. Белин Моллов – фотогалерия

Арх. Белин Моллов -Софийски пейзаж, акварел.

Изложба пейзажи откри в Дома на архитектите на ул. „Кракра“ арх. Белин Моллов. В съвременните изложбени зали вече рядко могат да се срещнат реалистични акварели градски пейзажи като неговите.

Арх. Моллов е специалист по в областта на устройственото планиране и градското развитие. Тази година навърши 70 години. Роден е в Русе, завършва архитектура в София, специалност градоустройство. След 1971 г. е работил 20 години в КНИПИ “Софпроект”- Дирекция „Генерален план на София“. Участвал е в работата по устройствени планове на градове в Алжир, Виетнам, Либия и Мозамбик. Бил е директор на “Софпроект”- Генплан от 1986 до 1990г.

Арх. Белин Моллов - Хисар капия, акварел.

Арх. Белин Моллов - Хисар капия, акварел. Арх. Белин Моллов -Софийски пейзаж, акварел.Арх. Белин Моллов -пейзаж, акварел.Арх. Белин Моллов -Двореца, София, акварел. Арх. Белин Моллов -Плаковският манастир Св. Илия, акварел.Арх. Белин Моллов -Орлов мост, акварел.Арх. Белин Моллов -Пейзаж от Копривщица.

След 1990 г. е съветник в Столичния общински съвет, зам.-министър на МРРБ, съветник на министъра, един от участниците в преговорите по „Регионална политика“ за присъединяване на България към ЕС. Специализирал е в Кембридж, Великобритания; в университите на Южна Каролина и Колумбия, Ню Йорк; в Сеул, Южна Корея; в Маастрихт, Холандия и др. Арх. Моллов е хоноруван преподавател по специалността урбанизъм в УАСГ.

Ръководил е колективи за изработване на нормативна база в областта на устройството на територията и за регионално и пространствено развитие. Участвал е в експертната група на Съвета на Европа за разработването на „Хартата на градовете“ и различни форуми и институции по градско планиране.

Арх. Моллов има няколко изложби с градски пейзажи.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.