Антисемитизмът вече официално се популяризира от член на управляващото мнозинство

Антисемитизмът в България не е от вчера, но от днес вече има нов облик.
Ако до вчера обикновено антисемитските конспиративни теории бяха дело предимно на хора, борещи се за слава или за единия процент гласове на изборите – процент, носещ след себе си щедрата държавна субсидия, то от днес антисемитизмът вече официално се популяризира от член на управляващото мнозинство, този път прикрит под думи, насочени уж срещу комунизма.

Вижте в прикачената картинка какво говори народният представител Методи Андреев пред в. „7 дни спорт“.

Това, което може би не знаете е, че г-н Андреев цитира антисемитска литература*.
Човек да почне да се чуди дали това негово познание на антисемитската литература – и използването ѝ именно по този начин! – може да обясни и друго, което не беше много ясно: защо хора с професии като строителни инженери, лекари, режисьори, домакини и т.н. са такива яростни защитници на пронацисткия режим на цар Борис III? Дали не е защото именно това управление депортира 11363 наши сънародници-евреи, за да бъдат убити в нацисткия концлагер „Треблинка“?

Всеки, който защитава престъпния режим на цар Борис III и неговото пронацистко правителство, начело с Богдан Филов, трябва да е наясно, че по този начин търси оправдание не само за смъртта на невинните хора от Тракия и Македония, но и за разстрела на всички воюващи срещу верните съюзници на нацистка Германия – българските управници.

Понеже измислени антикомунисти като Методи Андреев се опитват да оневинят царския режим с аргумента, че след 9-и септември 1944 г. били убити хиляди хора без съд и присъда, бързам да ви кажа, че това оправдание е толкова цинично, колкото и другото – че сънародниците ни от Тракия и Македония нямали българско поданство. Ами нямали са, защото им е било отнето – със закон, приет от българското Народно събрание. А трагично убитите след 9-и септември без съд и присъда невинни хора са също такива жертви, каквито и убитите с приемането на закони или след съд и присъда, или след бойни акции на полицията, войската и жандармерията срещу партизанските чети.

Между другото, преди години депутатът от демократичните сили Дянко Марков обясни от трибуната на Народното събрание, както и в последващи публикации, че депортираните наши сънародници от Тракия и Македония не били българи (дори на едно място изразява учудване, че Гиньо Ганев ги нарича именно така – „български евреи“), а „враждебно население“. Според г-н Дянков депортацията им не било военно престъпление. По подобна логика някой може да каже, че престъпленията на комунистите също не може да са престъпления, защото законите по това време не са ги били обявили за такива, нали?

Изводът се натрапва самичък: тръгне ли човек надолу към низостта на антисемитизма, то връщане назад няма.
В такива случаи съветската петолъчка е обикновено не по паметниците – символи на комунизма, а в главите на хората, защото само истинските, убедени комунисти могат да вярват на подобни теории на конспирацията, каквито популяризира Методи Андреев днес.

От страницата на автора. Заглавието е на редакцията

* Нарочно не пускам връзка към книгата, от която г-н Андреев в „научил“ за „истината“ за символното значение на петолъчката, за да не я рекламирам ненужно.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.