Най-добре е да дойдат психиатрите!

Румен Белчев

Дотам я докарахме, всяка откачалка, която не си пие хапчетата, да се катери по покривите, да издига борчески лозунги и да занимава полицията с несвойствени дейности – сваляне на откачалки от високо. Само нещастникът от Горна Баня да беше – с мед да го намажеш, с ксанакс да го нахраниш! Но май всички вече сме горе – на черешата, нищо, че през декември там няма какво да намерим.

„Кандидатите за министри много, но никой не ги кани” – твърди „24 ЧАСА”. В очакване на новото правителство сума ти народ решил, че ако за крадец не става, щот`е будала – поне за министър – със сигурност! А като си говорим за сигурност – „Някои от желаещите са били засечени дори да дублират своите оферти и при настоящия, и при бъдещия държавен глава”.

Ако си мислите, че това е вестникарска раздувка – ето и едно мнение на човек, запознат с проблема: „Нинова: Спрете се, другари! Има кандидати за 7 кабинета”. По-скромен е т. нар. патриотичен блок – „Патриоти с 2 варианта за правителство. И двата без Борисов”.

Кога замирише на власт и управление на чужди пари – вариантите много, стига да участваме и ние!
За да довършим с компетентните мнения – ето ви и едно от най-високо (в оставка) място: „Борисов: Няма по-подготвен от мен за премиер”. Ами да – човекът изкара две половинки мандати досега – някой друг от мераклиите да може да се похвали с тоя трудов стаж?

Междувременно, тъй като замириса на избори, всички се огледаха с какво да спечелят сърцата на електората, та да минат по-евтинко, и се хванаха за крастата на неколцината ми­гранти: „Бежанците сеят нови екзотични болести” – твърди „ТРУД”. „Лекари от ВМА откриха краста и варицела сред бежан­ците в Харманли” – добавя „24 ЧАСА”. Като резултат от медийната и политическа кампания – „Бежанците в Харманли под ключ от днес” – тържествува „МОНИТОР”. А дъщерното издание „ТЕЛЕГРАФ” предупреждава: „Мигранти щъкат из Харманли въпреки забраната”…

Написаното във вестниците и казаното от партийните централи винаги е вярно – на следващия ден „ТРУД” информира, че има „Бунт срещу преселниците в Харманли и Варна”. В Харманли – добре, хората се притесняват, ами във Варна от какъв зор?

Нейсе, предизборно заключиха лагера откъм едната страна, направиха се, че не знаят, че от другата страна оградата я няма, и стана тя, каквато стана…

В края на краищата според докторите, изпратени след патакламата в лагера, цитирани от „24 ЧАСА”, „Няма опасни инфекции, здрави са”.

Нещо, което не може да се каже за 24-те ранени полицаи. Да благодарят за раните си на трупащите предизборни дивиденти така наречени политически партии.

Междувременно шизофренията взе връх в национален мащаб – водещ на телевизионно шоу, глобявано периодично заради нецензурни преводни вицлета, привика политическите сили. „Слави чака партиите от НС на среща за мажоритарните избори” – информира „24 ЧАСА”. Дотук – добре, Слави може и да чака, а те, като сериозни хора, да решат, че имат по-важни държавни дела. И политическите сили явно не си вземат хапчетата редовно – на привикването дотърчали според „ТРУД” „представители на ГЕРБ, БСП, АБВ и БДЦ”, а „Единствен от Реформаторския блок беше Радан Кънев”…

Те доприпкали, а въпросният Слави?

„Шоуменът има намерение да присъства на разговора в НДК” – мазничко твърди „ТРУД”. Очевидно си е намерил друго занимание, защото привиканите от него Цветан Цветанов (ГЕРБ), Жельо Бойчев (БСП), Румен Петков (АБВ), Радан Кънев (ДСБ), Росен Петров (БДЦ) са дошли на килимчето на шоуто с намерение да изкярят някоя и друга предизборна минута в шоуто – веднага след балета и малко преди баба Вуна, но въпросният Слави изобщо не ги удостоил с вниманието си.

Танкове вече си нямаме – а тия, които са останали, имат лимит за нафтата, така че – по-добре да дойдат психиатрите!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.