Обидената Мис Бойко отправя закани

Понатежала, позастаряла и погрозняла Кралица на красотата си въобразява, че се намира в розовия си период. Само кмета на Симитли може да я уважи

Бойко Борисов след мач, на корицата на сп. „По-здрави“.

Виждали ли сте как кралица на красотата се разделя с короната? Не? Гледайте! Всички телевизии излъчват в праймтайма си това незабравимо шоу. Една дългогодишна мис, сега надебеляла, оплешивяла, остаряла, погрозняла и показала коварния си характер, слиза от сцената сред писъци и заклинания.
Ех, какви времена бяха?! Като слезеше от лимузината пред училище, всички разговори спираха, всички погледни неизменно се впиваха в нея, наобикаляха я и тя започваше да говори. Нямаше значение какво, просто говореше. За влюбените погледи на (теле)зрителите тя беше инаудебилна*, стигаше магията да си до нея, да е пред теб, да й пипнеш… мускула. Мис Бойко тогава печелеше конкурс след конкурс. Опонентките й бяха смазвани неведнъж и не смееха да се извисят над ходилата й. Те въобще не будеха никакъв интерес и оставаха в нейната не много нежна сянка.

Атрибутите на короната

Сега всичко е различно. Разговорите не секват, погледите не се впиват в Кралицата, даже по-право е да се нарече „бивша кралица“. Горката! Тя панически се опитва да възстанови любимия образ, даже се облече в кожения шлифер, с който спечели короната. Освен смеха, който предизвика, се забеляза, че, дрехата е пораснала с два номера. Мис Бойко смяташе, че щом събуди милите спомени за коронясването си чрез визуални атрибути — ще събуди и любовта. Хич не си дава сметка, че всичко зависи от подшлиферния механизъм, който понастоящем е ръждясал, прашасал, износен, и никога не ще възстанови предишната слава. Коконата започна да се глези пред публика: ще подкрепя този, не онзи, дължа им го, защото и те са ме подкрепяли, когато ме коронясаха за втори път, пък нито една мис не е преживявала повторно такава церемония. После се оказа, че няма да подкрепи никого. Ангелогласният хор поддръжници се ошашави и вече не можеше да уцели верния певчески глас, нито като височина, нито като текст. Създаде се какафония, която само направи по-смешна и жалка кралицата.

Бойко Борисов на тенис. Снимка: Булфото

Едно напарфюмирано царуване

По време на мандатите си, Мис Бойко демонстрираше непоколебимост при борбата с корупцията, в която не участва. Изрита една кметица на столичен район, която презастроила квартала срещу комисионни. Изпъди някаква депутатка, чийто съпруг изработил навесите на спирките на столичния градски транспорт на тройна цена. Но същевременно затваряше прекрасните си сини очи за безумните покупки на джипове „Тойота Секвоя”, предназначени уж за шейхове. Нищо че досега нито един шейх не е яхнал секвоите или пък приходите от тях са били нулеви, важното беше да се намерят благовидни предлози за возенето на прекрасните задни части на мис Бойко в луксозните джипове. В тази афера — никой не бе изгонен, защото самата кралица е в базиса на далаверата. Да не би да мислите, че ако бяха возили Дейвид (Камерън) в нещо различно от „Тойота Секвоя” по границата ни, той щеше да даде на нашата кралица джипове? Помислете пак! Една разходка на Дейвид с такава кола и — хоп 20 нови джипа. Добре, че високият гост не се разходи няколко пъти, защото щяха да се появят проблеми със съхраняването на подаръците. Тези „Секвои” си заслужават отвсякъде, нищо, че не привлякоха ни един шейх, но Дейвид и Виктор останаха много впечатлени от красотата и возилата на кралицата.

Най-хубавото на абсолютната монархия

Много предимства има абсолютната монархия, ама най-голямото й е краят. А той почти е настъпил. Мис Бойко хленчи, че много международни престъпници искат да я изнасилят. Когато беше в апогея на народната любов, тези истерични жалби можеха и да минат, сега вече — не! Най-много хората да си кажат: „кой ще иска да те изнасили тебе, ма?! Сал кмета на Симитли може да се прежали“. Самозабравилата се кралица дори 3-ти мандат споменува, когато щяла да се вози в най-евтината кола, бронирана срещу изнасилвачи. Не, не, мила моя! Няма да има трети мандат. Вече си твърде остаряла, надебеляла, погрозняла, оплешивяла, разплула, самозабравила и полудяла, за да получиш отново короната. Заклинанията ти не помогнаха за избирането на президент, няма да ти помогнат и сега, да станеш 1-ва политическа сила. Збогом**, кралице!

*) Inaudible — беззвучен, нечуваем (игра на букви)
**) Печатна грешка

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.