4 актриси и „Театър, любов моя“ – фотогалерия

Сцена от спектакъла „Театър, любов моя“ от Валери Петров, отляво надясно: Красимира Кузманова, Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка Янорова. Снимка: Театър 199

Четири актриси от класа на Коко Азарян възродиха на сцената пиесата „Театър, любов моя“ от Валери Петров. Тя е писана специално за актрисите от близкото минало Таня Масалитинова и Славка Славова. Основава се на техни лични истории и преживявания.

Новият живот на пиесата е вече с четири актриси, като текстът е леко осъвременен и допълнен с техните лични преживявания. Постановката е на Касиел Ноа Ашер, една от актрисите в спектакъла.

Критикът Георги Каприев написа в „Култура”, че постановката има заслуга към българския театър, затова, че „успешно връща в оборот драматургичния текст на Валери Петров, което изглеждаше практически невъзможно” (виж тук).

Пиесата е поставена за пръв път през 1981 г. в „Театър 199” от Младен Киселов, когато Славка Славова и Таня Масалитинова са пред пенсия. Но успехът на спектакъла е толкова голям, че те го играят с успех цели 10 години.

Както отбелязва Каприев, „след кончината на авторите, за „Театър, любов моя!“ се мислеше като за славна, но завинаги приключила история.”

Възроденият спектакъл в момента също се радва на голям успех.

––
„Театър любов моя!“ от Валери Петров, режисьор Касиел Ноа Ашер, сценична картина Красимира Серафимова, музика Емилиян Гацов – Елби. Участват: Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Стефка Янорова. “ Театър 199″.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.