Биячи в България, бити в чужбина

Поляци пребили нашенци в полски трамвай.
Яко ги пребили. Защото ги помислили за бежанци.

В братска Полша…

Понеже аз също живея в чужбина, понеже зная какво значи да кажеш, че си българин и някой до теб да се извърне и да промълви – а, от ония, бавноразвиващите се…, аз от години проповядвам за ненасилие срещу бежанците. Заради което си причиних доста проблеми.

Аз предупреждавах – ще дойде време, когато сами ще си изпатим от насаждането на омраза. Предупреждавах, че не може да останем незасегнати от вълната на ксенофобия, че на този наш свят всичко, рано или късно, се връща.Че трябва да се живее с взаимно уважение, а не с яд…Че утре, когато отидете в чужбина, вие или децата Ви, как ще се чувствате, ако попаднете в лапите на тамошните „патриоти“…

Но кой да чуе? О, какви обиди само изтърпях от така наречените „патриоти“, да, от ония, които така се тупат в гърдите, че те, и само те, са истински обичащите България… А такива като мен са предатели, родоотстъпници, изменници, толерасти, арсеналът на използваните тук определения с всеки изминат ден се разнообразява с някакво мазохистично удоволствие.

И ето – фактът си е факт.

Започнаха да ни бият и там, където обикновено се чувстваме като у дома.
От биячи в България май ще се превърнем в …бити в чужбина.
Да, това е истината. Това е положението.
Останалото е …“патриотизъм“…

А, щях да забравя. Очевидец разказва как реагирали пътниците в злополучния полски трамвай. Те веднага звъннали на полицията, веднага се намесили и предотвратили може би убийство, шофьорът затворил вратите, побойниците били арестувани, а само след ден-два националистите били май вече и осъдени?!?

Хайде да се запитаме – каква ще е реакцията – на пътници, а и на шофьор, ако трамваят бе български?
Моля, дами и господа, отговорете!

Но честно, без излишен „патриотизъм“, разбира се.

От страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.