Общество, което си е избрало Бойко Борисов, си заслужава да го идентифицират с циганина Светослав

Изобщо не ми се искаше да пиша нещо сериозно по темата за пребитата жена, в метрото на Берлин.

Циганинът Светослав, уважаеми, не е контратеза на мигрантите, той е нейно естествено продължение, продължение на шведа Хасан, белгиеца Мохамед, французина Тарик или британеца Юсуф. Продължение на „Шарли ебдо” и всички атентати от последните години, продължение на отказа от интеграция, и живота в капсулирано общество, което налага своите примитивни, идеологически или криминални отпечатъци върху отделния индивид.

Ще кажете – мултикултурализъм.
Да, ама не!

Точно Германия на фрау Меркел е чудесен пример за това как поканените преди 70 години турски гастарбайтери живеят в затворени общества, в гета, които сами са създали и голяма част от тях не говорят изобщо немски език, а в цялост не споделят немските, а камо ли „евроатлантически” ценности.

Една дама, която се е самообявила за дясна, вероятно заради омразата ѝ към бившия строй, ни вменява задължението, да интегрираме циганите и да не обвиняваме Светослав, жертвата на тая работа, а да потърсим вината в себе си, заради липсата на образование, или пък правораздаване.

Аз разпознавам като свое задължение да образовам собствените си деца, а чрез данъците си да осигурявам безплатно образование на циганчетата, а също така и материален стимул на майките им да ги заведат на училище, толкоз.

Никой не ги е спрял господата роми от интеграция, напротив, те отказват такава, както и мигрантите, между другото.

Правораздаването, добро, или лошо си е казало думата по отношение на Светослав.

И на финала, но не последно място, общество, което е произвело във всички възможни чинове, Бойко Борисов и си го е избрало за премиер, заслужава да бъде идентифицирано с циганина Светослав и неговата средновековна култура.

– –
Коментарът е от личната страница на автора във Фейсбук.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.