Всичко е в главите ни. Да опитаме… (Коледно)

На тази дата преди 45 години става ужасната самолетна катастрофа, при която загиват хора от оркестър „София“, ансамбъл „Аура“ и народен състав от певци.
Паша Христова, която е една от големите звезди на поп-музиката ни си отива без време.

Аз съм бил на няколко месеца и все още мама ме е захранвала с пюрета и кашички, но много години по – късно съдбата ме срещна с Мончо (Димитър Симеонов, диригента на оркестър „София“ и един от хората, които са били в самолета и са оцелели), с когото свирех в продължение на 3 години в един скъп софийски ресторант.

Но не това днес е историята ми за вас.
Историята е друга – едно от момичетата от ансамбъл „Аура“ губи и двата си крака при катастрофата.
Едва двадесетгодишна е.
Само че намира сили, слага протези, след това се омъжва, има дете, кара кола, започва отново да танцува, научава се да свири на мандолина и дори се явява на маратон от 42 километра, който преодолява.

Защо ви разказвам тази история ли?
Първо – заради себе си. Защото тази седмица усетих какво е да не можеш да ходиш и си дадох сметка, че е необходима сила да преодолееш собствения си страх от подаващата се зад ъгъла старост.
И второ – за да се опитам да ви кажа, че всичко е в главите ни.
И няма пречки да преодолеем всяка огромна преграда, стига да го желаем силно.

И последно – за да си спомним песните и делата на онези хора, които загинаха без време преди 45 години.
Интересното е, че 45 години след смъртта на Паша все още песните и са магнит за доста млади изпълнители.
Дали нас ще ни помнят 45 години, след като си отидем?

Не знам.
Но можем да опитаме…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.