Борисов маневрира в паника на антикомунистическия коловоз

Иво Инджев

„Борисов: В досието ми пише ”враг на народа

Бойко Борисов е разказал пред министрите как дядо му е Николапетковист

“Моят дядо е бил Николапетковист, дори в моето досие пише „враг на народната власт, Николапетковист“ – това е заявил премиерът в оставка Бойко Борисов в МС. На последното заседание на правителството е бил разгледан проект за предложение до президента за издаване на Указ за награждаване посмъртно на Никола Петков с орден „Стара планина“ първа степен, става ясно от публикуваната стенограма.“ (Dnes.dir.bg)

Чрез горния цитат в един от сайтовете (и други са подведени или съзнателно подвеждат читателите си) илюстрирам как въжеиграчът от Банкя за пореден път прокарва през медиите внушение за разкрасяване на помръкващия му образ – в случая за консумация от страна на антикомунистите и за компенсация на реверансите към Путин и Живков, с които е белязан пътят му на публична личност от близо 15 години насам.

Идат избори и Борисов отново се цели в антикомунистическия електорален корпус като група, от която може да изстиска за пореден път някакво съчувствие на емоционална основа на принципа “ и аз съм по рождение един от вас, подкрепете ме отново”. Реакцията му е пряко повлияна от последните социологически проучвания, от които е видно, че духът на антикомунистическата подкрепа напуска неговото избирателно тяло.

Оставям настрана всички останали съображения за невъзможността Борисов да е бил едновременно признат от милицията за “враг на народа” и да е бил кадрови милиционер – това е толкова очевидно, че не се нуждае от коментар.

Не е нужно да си “гений”, за да прозреш, че роденият през 1959 г. Бойко Борисов няма как да бъде обявен за Николапетковист дори и от най-тъпите ченгета.

Най-долнопробната част от манипулацията е в това, че тя е напълно съзнателно сдъвкана и сервирана така, че да е на ръба на лъжата. Пък който се хванал, хванал. Защото Борисов формално не лъже. Това сигурно го има в досието му. Само че с още по-голяма сигурност се отнася за дядо му. А че “излиза”, че го пише лично за внучето му, е въпрос на прочит от страна на медиите, които безкритично препредават внушенията на манипулатора Борисов на наивната публика, готова да гълта сдъвканата храна без размисъл.

Когата Борисов се появи като премиер за втори път пред публиката, синкаво-червендалестият му коментаторски антураж се скъса да го хвали колко бил променен. Особено се отличи в моделирането на подобни малки словесни пластики др. Андрей Райчев. Обаче и тази лъжа отдавна лъсна. Борисов нито нрава си мени, нито козина му расте. Действа безогледно с манипулациите си както винаги и само слепите му поклонници или наетите специалисти по ослепяване на публиката с хвалби по адрес на премиера-слънце могат да отрекат този факт.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.