Последен новогодишен хаос от Борисов

Не е въпросът, че най-малко 500 автомобила прекараха нощта на магистрала „Тракия” между Бургас и Карнобат, след верижна катастрофа.

Въпросът е защо го допуснаха властите и защо панически затвориха всички пътища към Бургас, включително подбалканския, едва след като стана катастрофа. Сякаш страната е жертва на някакво природно явление като торнадо тайфун, който опустошава крайбрежията на Америка…

Леле, сняг и вятър през зимата! Ужас!… И въобще не става дума за тежки снеговалежи като в северните щати на Америка и Канада. Виелица и сняг, който пак ни изненада. И не е път в Алпите, не е дори Витиня, а магистрала недалеч от морето.
Когато видят, че има силна виелица, властите трябваше да спрат движението или да предупредят шофьорите да не пътуват натам. Нищо такова не се случи.
Спряха движението и то отвсякъде около Бургас, след като стана беля. И създадоха по-голям хаос.

И на другия ден Борисов, който напоследък общува с народа през Фейсбук, написа в профила си:
„…Смятам, че не са дооценили добре рисковете колегите и може би магистрала „Тракия” трябваше да бъде затворена изцяло днес, но до последно мислеха, че може да се минава през нея. Това ще го анализираме допълнително. Утре до 14 часа забраняваме да се движат автомобили. И въпреки забраните днес, забранено за ТИР-ове, имаше отново неспазване на правилата…”

Пак има виновни, разбира се, ама не властите, шофьорите са виновни. „Колегите”, само не са оценили добре рисковете… И премиерът събира през нощта кризисни щабове. За нещо, което не е негова работа – има си служби, отговорности. Той самият се хвалеше преди време в интервю, че министърката Лили му се обаждала за съдействие да осигурят пясък за ръсене по пътищата. Щом един премиер му е работа да осигурява пясък…

И магистралата е добре затворена на 31 декември, с блокирани коли на нея, при все че вече няма такъв вятър и виелици. Просто не могат да организират разчистването й от коли и сняг. Ще се види дали и през нощта на Нова година няма да има закъсали коли с хора в снега.
Все едно е дошло някакво вселенско природно бедствие.

„Искам да призова хората, които са закъсали, за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление“, обяснява още Борисов.

И такива като него не се често срещано явление. Утешително е, че все повече става ясно и на заблудените, които си мислеха, че този човек може да управлява държава, как всъщност само създава хаос и проблеми.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.