По заповед от Москва и Българско бая зидарско общество ще основат в чест на Баязид

Иво Инджев

Няма нужда да следите руските медии и отзивите на световните такива за институционално подгряваната там радост от встъпването на американския президент Тръмп в длъжност, за да се насладите на тръмпанията на чуждопоклонниците (нали така ги нарече в програмната си реч новоизбраният президент на България Румен Радев). Макар че някоя друга снимка на представителния за рашизма ултрашовинист Жириновски, нахилен и с шампанско в ръка по този повод, би свършила работа и без думи…

За по-лесно обърнете внимание на това кой създаде Българско Тръмп общество по същото време в София. Това са лица от първите редици на кремълската пета колона – някои, като Шаренкова и Димитър Иванов бяха наградени за заслуги към руската пропаганда от премиера Медведев в Кремъл. Те отново са дежурни по запълване на всякакви ниши за влияние върху обществото със собственото си присъствие и водачество- в диапазона от обсебването на авторитета в българската история на русофоба Стефан Стамболов, до оседлаването на съвременната българска култура в нейния “златен век”.

Утре в Москва мога да решат, че тук трябва да почитаме Баязид Завоевателя за неговата освободителна мисия срещу вековния ни (преди това) враг Византия, нищо, че нито един вражески византийски войник не се е намирал на българска територия на пътя на Баязид. Важното е, че Баязид е прегазил Византия преди да ни освободи от независимостта (точно както става и през 1944 г. с други освободители).

Няма да е много по-различно по своята перверзност хрумването да бъдем накарани да го почитаме от принудата да стоим на колене пред евразийския светец Александър Невски за заслугите му в борбата срещу християнството на Запад и поклоните му пред Златната орда на Изток, на която е бил васал, поради което приема исляма в края на живота си (сменяйки религията си за трети път).

Ако Москва нареди да сме в крак с дружбата между евразийските султани Путин и Ердоган и да почитаме във връзка с това подобаващо и Баязид, бая зидари ще се пръкнат пак от същите среди тук. Бая зидарско общество ще основат като стой, та гледай!

На монумента на Баязидовата освободителна зелена армия БОЗА, който е редно по аналогия да изникне край Монумента на окупационната червена армия МОЧА (може и на мястото на врзивения за целта поради неговата ненужност Софийски университет в поделената като една Полша от Хитлер и Сталин България) ще пише подобаващо със златни букви: “На освободителната зелена армия от признателния български народ”. А над преклонената българска главица гордо ще стърчи Султан-освободител или мазен пехливанин – зеленоармеец в поза Альоша, с високо вдигнат освободителен ятаган.

Би било много представително за намерението на евразийските ни освободители от север да векуват тук поне толкова време, колкото успяха и евразийските ни освободители от юг.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.