Борисов губи и се гневи на „комунистите”. Обяснява, че живеем по-добре, растат спестяванията и почивки в Гърция…

Борисов се качи на влака на яростното противопоставяне, както ранното СДС в началото на 90-те години. Това не вещае добро за него, знае се как свършва. В началото на кариерата си той спечели от донякъде неутралната си позиция между сините и БСП, и от по-голяма търпимост, каквато донесе успех и на царя с НДСВ.

Но спадащото доверие към Борисов и загубата на президентските избори го озлобява. Той изнесе гневна тиради против „комунистите” на национална среща на ГЕРБ с партийния й актив.
След като си обясниха наивно на тази среща, че тяхната Цецка е изгубила изборите заради фалшиви новини в социалните мрежи от коварната БСП, Борисов изригна:

„…И всички атаки, които използваха срещу Цачева… да не би пък те да са големи хубавици там…
Ние бяхме неподготвени за коварството на тази партия. Нищо ново не е научила БСП. Това е партията, която е направила Белене, Скравена…Това е партията, която е убивала и взривявала. Защото не са се научили, защото действат по един и същ начин.
Сиреч, тази е истинската същност на БСП, да руши, да взривява линии, да взривява църкви“
Това го казва човек, станал член на БКП на 20 години, напуснал демонстративно МВР през 1990, защото отказва да си хвърли партийната книжка от БКП/БСП, твърди, че Тодор Живков е колос в българската история, и „една стотна да построим от това, което той е построил, ще бъде успех”. И т. н., могат да се дават и други примери (виж тук и тук).

След това Борисов нарече Корнелия Нинова „Г-жа Лъжа“ и разви познатата си теза, че еврофондовете при БСП ги спират, а при него ги пускат.

Очевидно Борисов е изнервен. Със своя партиен актив очаквано се разбраха, че ще търсят коалиция с Реформаторския блок и с националистите. Реформаторският блок от сега декларира, че ще прави коалиция с ГЕРБ. С което си подписва неуспеха на изборите.

Реформатори, ДСБ и новата партия „Да, България” ако се явят заедно, имат шанс да минат 4-процентната бариера, но резултатът им няма да е голям, поради разминаванията в отношението към Борисов и ГЕРБ. Втори път няма кой да повярва на лъжите, които изрекоха преди изборите 2014 г., че не искат Борисов за премиер.

Затова на сегашните избори избирателят ще бъде особено чувствителен да чуе от партиите кой иска да става патерица на Борисов. Защото очевидно сега това е въпросът на въпросите в българския политически живот.

И тъй като Борисов очевидно слиза надолу и не се знае дали ГЕРБ ще бъде първа политическа сила след изборите, той вади най-важния си коз, сякаш да се увери сам, че няма начин да загуби – пред партийния си актив каза:

„Сега сме все по-добро място за живеене – расте БВП, увеличават се спестяванията, милиони ходят на почивка в чужбина, в Гърция.“

Очевидно, с такива наивни декларации той губи все повече. И от това се вижда колко се е откъснал от реалността.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.