Тръмп бил непредвидим? Напротив, изпълнява всичко, което e обещал, и у нас се плашат

Как противоречиво в Америка възприемат новият американски президент Тръмп си е тяхна работа.
От какво се притесняват лидерите на ЕС е отделен въпрос.

Но българските наблюдатели са трогателни, като започнат да се опасяват от Тръмп.
Последно, наши коментатори развиват идеята, че Тръмп бил непредвидим.
Напротив, напълно предвидим – изпълнява ударно всичко, за което се е заканил, всичките си предизборни обещания, нищо извън тях.
Стена с Мексико, забрани за мюсюлмани, отмяна на Обамакеър, отмяна на споразуменията НАФТА и ТТИП, отмяна на екологически ограничения за производителите, и т. н. в подкрепа на местни работодатели, стопляне отношенията с Русия, разговори с Путин. И предложенията му за назначения са напълно според обещанията.

Дали това е добре или зле – въпрос на гледна точка. Едни го харесват, други са възмутени.
Но с тези обещания Тръмп спечели изборите.

Какво непредвидимо има?

Тукашните му критици се основават главно на стоплянето на отношенията с Русия – за тях това е недопустимо и ще го наричат всякак.

Ако Тръмп, със същия си манталитет и същите изпълнени обещания беще тръгнал срещу Путин, примерно с речи, че това е  империя на злото и прочее, тукашните му критици щяха да се кълнат в него и да го възвеличават.

За много български политици отношението към Русия е основен въпрос, по-важен от вътрешната политика, икономика и т. н. Защото така те доказват съществуването си, нямат други цели, България вече е член на ЕС, НАТО. Остава да доказват, че има заплаха да излезем оттам и да влезем в Евразийския съюз, и така да мотивират съществуването си като политици.

И в това Тръмп се явява основен проблем и дразнител.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.