Борисовата интелигенция и телевизиите като слугинаж. Няма да им помогне на изборите

Антропологът Харалан обясни в едно предаване по БНТ, че следващата роля на Борисов била „Образователят“. ГЕРБ залагал на образованието вече. Досега Борисов бил „Спасителят“ и „Обединителят“.

Не е ясно от кого ни е спасил, но със сигурност не ни е обединил. В последните години непрестанно го играе Разединителят.
Сега сигурно ще изиграе Образователят, атрактивно, в негов стил – „Няма овчари, ама той бил Ай Ти специалист…”

Като слуша човек водещите в националните телевизии и техните гости, те много напомнят живковата интелигенция. Винаги ще обяснят приноса на другаря Тодор Живков. Примерно в „Панорама“ Борисов като е гост, водещият тихо мърка пред него, подава му топки. Като се появи Корнелия Нинова – храбро я напада, смел журналист, разбива я. Което иде да покаже кого намира за опасност Борисов на изборите.

Интелигентни хора да залагат на Борисов и да виждат с него развитие… Или не са интелигентни, или с нещо са обвързани.
А иначе въодушевено показват в Румъния какво става. Само че това не ги смущава да искат мафиот да управлява държавата. И ако може сладко да приказват за корупция, само не в неговото управление.

Така се държат, че ще поднесат на Корнелия Нинова победа на изборите. И тъй като няма да има мнозинство, от БСП ще предложат програмно правителство. Но борисовата интелигенция ще си иска Борисов. И ще има избори до дупка. Още едни до края на 2017 г.

А водещите в БНТ и Нова тв, които интервюираха здравния министър Илко Семерджиев, се държаха като лични адвокатки на бившия министър Москов. Водят истинска война в защита на пръстовите отпечатъци и великите реформи на Москов. Направо нападаха и търсеха сметка от министър, който е от няма две седмици.
А Би Ти Ви, след пресконференцията на Семерджиев, в която обяви какво заварил в министерството, покани Москов да дава отпор, чак след четири дни го покани в сутрешен блок, за се отсрами.

Трите ни национални телевизии са пълен слугинаж, придатък на ГЕРБ и Борисов, като отдел „Пропаганда”.
Не се ли виждат отстрани, да са чували нещо за професионализъм, за обществен интерес?

Та пръстовият отпечатък го отмени съдът, нарушава и директива на ЕС, чужденците не могат да си използват у нас здравните карти, а българите в ЕС не могат да си използват пръстовия отпечатък. С въведението на Москов източването на Здравната каса не намаля, каквито и ала-бала да се приказват. Всичко е много просто – дали ще влезеш с палец в болница, там пак могат да ти направят излишни изследвания, процедури, операция дори.

И това ли не могат да разберат водещите? Може би разбират, но са като адвокати на Москов и Борисов. От това само могат да се очакват изненади на изборите. Телевизиите вече не са в състояние да осигурят победа. Това се видя и в САЩ.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.