Генерал за президент не можело, а генерал Борисов с фуражка като Пиночет – по-добре той да е премиер…?!

Още кънтят из нета коментарите за президентските избори – защо генерал, как така военен ще става президент, да не сме хунта и т. н.

И сега, преди тези избори, на билбордове се появи генерал Бойко Борисов, в генералска униформа, с целия си блясък, на фона на трикольора, козирува… С грамадна фуражка, баш като ген. Пиночет. Страстта му към генералската униформа не е от днес. Още като главен секретар на МВР се оплакваше открито в интервюта, че не щат да му дадат генералски пагони. После се пъчеше с тях по паради.

Сега някои се смяха на плаката, че от него гледа един надут пуяк с мания за генералски униформи. И Борисов вика – не знам кой ги е сложил тия билбордове, наредил да ги махнат. Не знае той…

И сега какво – генерал летец е лошо, а генерал Борисов е нормално, този генерал може…
Трудно е да се обясни готовността, с която Борисов го приемат, включително интелектуалци с претенции – по-добре било той да спечели изборите. На много хора не им харесват нито тези, нито онези, но този човек е недопустимо да влиза във властта отново.

Как е възможно?

Бодигард от групировката СИК, с милиционерско-пожарникарско образование, безскрупулно гази законите като премиер, същински  бай Ганьо по манталитет и възпитание. И несъмнено бърка в кацата с меда, в цяла България мутренската му партия е стиснала всички за гушата.

И образовани хора са готови да приемат това отново?

Никой да не се чуди при това положение защо България е най-корумпираната страна в Европа. И най-бедната.

Билборд на Борисов с генералска униформа. Снимка: Булфото

Билборд на Борисов с генералска униформа. Снимка: Булфото

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.