Следизборна политология във Фейсбук – проблясъци

Да се чудиш откъде изпълзяха толкова политолози в телевизиите, все нови и нови прииждат. Само че чухме ли от тях верни оценки за изборите?
Ето някои кратки анализи от Фейсбук, които може би по-свободно обясняват резултатите от изборите:

Кирил Иванов
След като „Да, България“ била много вляво, що е този плач? Отдясно.

Мартин Карбовски
Новата петилетка (в кратки срокове)
На новата власт започва ударно.
1. „Литекс моторс” фалира
2. Вдигат парно, ток и вода
3. „Шоуто на Слави”
Това се нарича – бий го преди да е станал.

Светлата Велева
Парадокси: така като гледам из целия фейс, статусите преди изборите са основно – плюване от вси страни (най вече от леви хора) по БСП и нито дума за ГЕPБ. Статусите след изборите- плюване и възмущение, че пак ГЕРБ.
Иван Митев
Ами самата истина си е това! Из фейса масово ме плашеха с национализация, с концлагери, с путинизация и нито дума за опасността от тиквенизиране, а сега „защо пак ГЕРБ”…

Lea Cohen
Лукарски! И този човек представлявал дясното? С лексика на седмокласник, акъл на (…) и политически идеи, сведени до аритметиката! Е, извинявайте, но много е добре, че такова (…) е изхвърлено от политиката. Жалко, че носи фирмата СДС, създаден от философи като Желев, политици като Дертлиев и интелектуалци като Блага (списъкът е безкраен). Тези хора се обръщат в гроба, като чуват този случайник да ги нарича „колеги”.

Ivan Bakalov
Някой плашеше, че ако Нинова спечели изборите, щяла „да смени строя“. Понеже „строят“ се сменя като щракне с пръсти един партиен лидер спечелил 100-ина места в парламента.
Тихо и полека Борисов отдавна смени строя, но някак не го забелязват. Защо при него ходи на среща в гаража банкер на фалираща банка, а не при действащия към момента премиер? Защото знае, че той е наредил или одобрил какво да се прави с банката. При него ходи да иска назначение градски прокурор, защото „Ти си го избра“. И т. н.
Това е строят.
А иначе е хубава приказка за комунистката Нинова, станала член на БСП 2003 г. И десният Борисов, член на БКП от 1977 до 1991 г., декларирал като премиер през 2010 г., че идеалът му е да построи една стотна от това, което е построил Тодор Живков.

Соня Сергиева
Вече нямам търпение бойко борисов да стане премиер още веднъж. От чешмите ще потече мед и масло, заплатите – 1515 лв., пенсиите 300 лв., даскалите задоволени с двойни заплати, санирана съдебна система :) – мутромилиционерщината в апогея си и още куп благини. Ех, здравей, живот…проклет.

Stoyan Tonchev
Единствената страна в Европа, в която заплатите са по-ниски от в България, е Албания!
България е с най-високата смъртност в света, най-корумпираната държава в ЕС, първа по медийна цензура в ЕС, с най-много загинали при катастрофи в Европа, със столица София – обявена за най-лошият град за живеене в Европа… Има ли нужда да продължавам?! Има! С най-простото население в света! Дъното!

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.