Младите щели да спасят България. Трици…

Излизам от бТВ. Бях представил поредната си книга.
Младо и симпатично момче ме поздрави пред НДК. Мен често ме поздравяват хората по улиците. Стори ми се познато това лице. И понеже имам силна зрителна памет, веднага се сетих, че това момче, тъничко, с едно издължено вратле, снощи бе участвало в дискусия по телевизията и като представител на опозицията тогава той говореше толкова хубаво за бедните, за пенсионерите, щели да им осигурят живот с достойнство, когато те дойдат на власт.

Аз съм рязък и откровен.
Затова и директно му казах:

– Момче, вие ще спечелите сега изборите, но ако излъжете този нещастен народ, той няма да ви прости.

– Никога, г-н Райков, никога аз не си престъпвам думата си. А и г-н Борисов е мъж на честта.

Разменихме си визитки, стиснахме си още веднъж ръцете.
Това момче с издълженото вратле после стана министър, сега пак ще е.
Същото това момче каза като министър – че защо им е увеличение на пенсиите на пенсионерите, те не ще им трябват на небето, защото там нямало нужда от пари. И вече осем години не отпуска и лев на възрастните хора.
А вчера казал – справедливостта била класово понятие…

Да, Горанов…
Младостта щяла да спаси България…
Ще спаси, трици.

Всъщност ще спаси, но тяхната България, не моята, не вашата, не нашата…

А тяхната България… Онази България, където лъжата и престъпването на дадената дума е начин на живот. Обикнат начин на живот.

От страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.