Фараонът Цацаров си има за охранител сВинкса Борисов

Иво Инджев

Мразя да споря задочно по два пъти на ден с Бойко Борисов, но какво да направя, след като той се забави с коментара си за скандала с прогонването на червения олигарх Георги Гергов от ръководството на БСП. Междувременно, ден по-късно, той ни осветли за позицията си от Бургас.

Ще бъда кратък: Борисов остана верен на себе си, изричайки истината за борбата на червените олигарси в тяхната си партия, зад която, обаче, още по-типично, се опита да скрие известната на всеки средно информиран българин истина за връзката му с главния прокурор Цацаров, който всъщност беше главният герой в тази срамна сценка.

Вместо да вземе отношение по признатия от всички страни факт, че главният прокурор доброволно е замъкнал височайшето си тяло в частен офис да раздава в работно време зле прикрити присъди\ заплахи (без постановление на съда към заподозрян от него в прекалено свободолюбие бизнесмен и издател), Борисов бащински посъветва Цацаров друг път да не прави така. Да не ходи на такива срещи, организирани от червени олигарси, защото те са капан.

Покровителствен съвет с избелваща стойност за зацапания лик на Цацаров, описан в този сюжет от Борисов като невинно агънце, поддало се на изкушението да се окаже в ролята на червената шапчица, поканена от столетната си баба да й донесе курабийки на сладка раздумка, но пресрещната вероломно от един зъбат панаирджия.  Всеки на мястото на Цацаров би се обидил да му обясняват какъв тъпак се е оказал, но точно Сотир няма нищо против, май.

Вярната констатация, че БСП обича  да залага капани, не може да прикрие факта, че Борсов се изявява като адвокат на бившия съдия и настоящ главен прокурор, монтиран на своя сегашен пост тъкмо по времето на всесилието на ГЕРБ, без чието одобрение практически неизвестният на публиката провинциален магистрат едва ли щеше да бъде помазан да се превърна в Пилат Пловдивски, натоварен с властта да разпъне на кръст всеки, който с нещо пречи на императора от Банкя.

Борисов се издаде. Потвърди за пореден път връзката си с Цацаров, когото защитава дори в момент, когато самият главен прокурор мълчи. Направо се превърна в негов говорител, който му пере имиджа на принципа “ако имаш две кирливи ризи, дай ми ги да пусна в моята медийна пералня”.

Ако ролята на Гергов като организатор на злополучната (за него) седянка е укорима, то най-важният фактор в българската (право)раздаваща порциите система Сотир Цацаров е два пъти по-виновен като върховен жрец на правосъдната пирамида. На нейния връх той се държи като фараон, а Борисов се изяви като негов сВинкс.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.