ЧЕЗ до e-vestnik: Водим строга отчетност, от изхвърлените електромери има върнати за рекламация

След публикацията „Стотици електромери на ЧЕЗ с литиево-йонни батерии замърсяват река Вит“, от пресцентъра на ЧЕЗ България изпратиха следния отговор, който публикуваме без редакция:

Снимка: Вера Николова

Във връзка с публикувания днес материал „Стотици електромери на ЧЕЗ с литиево-йонни батерии замърсяват река Вит“ в сайта „Е-вестник“, Ви уведомяваме, че бе разпоредена незабавна проверка по случая. За резултатите от проверката и предприетите от Дружеството мерки ще Ви уведомим веднага, след приключването й.
Подобен акт на безотговорно отношение към опазване на природната среда и пренебрегване на законовите изисквания в такива случаи е изцяло против политиката на компания и стандартите, които тя стриктно спазва при изпълнение на лицензионните си задължения.
В „ЧЕЗ Разпределение България“ АД действа изключително строга система на регистрация, съхранение, експлоатация и бракуване на средствата за търговско измерване. Всеки един електромер, използван от Дружеството, е стриктно заведен и притежава уникален идентификационен номер. За всички последващи действия, свързани с употребата на всеки един електромер, собственост на Дружеството, се води строга отчетност. В Дружеството се изпълняват установените правила за бракуване на електромери, които стриктно се спазват, в изпълнение законовите изисквания в тази област.
След установяване на обстоятелствата по посочения в публикацията случай, Ви уверяваме, че ще предприемем безкомпромисни мерки за прекратяване на условията, допускащи осъществяването на подобни, недопустими действия.
ЧЕЗ е отговорна компания, която от стъпването си в България преди 11 години, винаги стриктно е спазвала законовите и нормативни разпоредби, свързани с изпълнение на основните й ангажименти към клиентите и обществото, при спазване на принципите на публичност и прозрачност. Винаги имаме готовност да  предоставяме на журналисти и граждани, проявили интерес, информация, свързана с дейността на ЧЕЗ в България. Възможностите за контакти с нас са публично обявени, затова винаги, когато имате нужда от такава информация, не се колебайте и се свържете с нас.

С уважение,
Пресцентър на ЧЕЗ България

Малко по-късно от ЧЕЗ изпратиха нов мейл с кратко допълнение:

По номерата, които са свалени от намерените към момента електромери, е установено, че те са били върнати на производителя като рекламация.

Поздрави,
Маргарита Насева
Пресцентър на ЧЕЗ България
communications@cez.bg

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.