„Златния пръст” на Сидеров? А сега? Как ще оправдаят вицепремиера Симеонов?

„…Кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там…” (в Бухенвалд) – изказване на Валери Симеонов пред в. „Сега” за посещението му в музея-концлагер като студент.

Помни ли някой какъв шум се вдигна за „Златния пръст” на Волен Сидеров? За това, че влязъл в залата на парламента, сам, без партията си, за да се получи кворум от 121 депутати и така БСП и ДПС да съставят правителството на Орешарски (ГЕРБ бойкотираха заседанията, за да няма кворум).

По този повод изпадналата тогава от парламента градска десница и ГЕРБ едновременно нададоха вой, че имало коалиция на национал-социалисти, визирайки намесата на Сидеров. Дори Европейската народна партия се намеси и каза същото.

А сега? Сега има реална коалиция с т. нар. патрЕоти, Сидеров, Каракачанов и… оказва се, че третият, вицепремиерът Симеонов, май е най-близо до нацист.

Първо, извадиха от Фейсбук снимка на зам.-министъра на МРРБ Павел Тенев, от квотата на патрЕотите – вдигнал нацистки поздрав пред восъчните фигури на немски войници от Втората световна война. Шегичка било. Абе, такива шегички в цивилизования свят много лошо се наказват. В случая зам.-министъра беше принуден да подаде оставка. Но…
В опит да го оправдае, Валери Симеонов казва пред вестник „Сега”, че като студенти били на посещение в Бухенвалд и кой знае какви майтапчийски снимки са си правили там, за които могат да му поискат оставката.

Майтапчийски снимки в Бухенвалд?
Що за човек е станал вицепремиер на България?
За да си прави майтапчийски снимки там, ако не е нацист, трябва да е идиот.
Има ли друго предположение?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.