КТО подрежда мутрьошката в България е риторичен въпрос

Иво Инджев

Продължават телевизионните изповеди на Сидеров, в които “скромно” се обявява за мъдрец (говорейки в множествено число- “помъдряваме”). Днес и по Нова телевизия. Знам, че пак ще бъда репликиран, че не бива да му обръщам внимание. Обаче да игнорираш управляващите не е възможно, ако се занимаваш с политически коментари.

Някой може да е пропуснал да забележи, но трябва да отбележи: ако живее в София-град или София-област, то вече има над главата си административно началство в лицето на областни управители, излъчени от същата партия, която чрез шпицкомандите на Сидеров, запасан с пистолет на кръста, заплашваше през 2013-та да извършва “граждански арести” на протестиращи в столицата срещу управлението на Орешарски.

“Това”, и много още от същото, днес Сидеров нарича “емоции”. Определя ги неутрално като “негативни” – точно като рецидивист, който отказва да изрече “извинявам се”, а настоява да използва “съжалявам”. Той вече вече не им се подавал на негативните емоции, защото установил, че са вредни (за един устремил се към властта препран политик).

Отново и отново ни го повтаря, за да свикнем (да не повтарям и аз безбройните му избликнали “емоции“ срещу цигани, дипломати, турци, сервитьори, стюардеси, полицаи, журналисти, студенти и цели редакции, “посещавани емоционално” от неговите шпицкоманди до неотдавна с цел да бъдат тероризирани заради критични позиции спрямо “Атака”).

Сред “негативните му емоции” имаше и антисемитски. Авторът на прокълнатия от него “еврейски заговор” в книгата му “Бумеранга на злото” обаче си купува индулгенция и по тази линия на същото ниво на “извинение”, заявявайки несъгласие с нацисткия поздрав. Бил грешка- особено защото накърнява чувствата на пострадалите от нацизма.

Спирам с прозренията му заради съзнанието, че ги тиражирам, макар в контекста на негативно-емоционалния коментар, но само за да задам допълнителен въпрос по (още ) една недоизказана от Сидеров теза. Във връзка с предишните му нападки към Борисов (от когото дори загуби дело заради тях в съда) преобразеният до неузнаваемост днес атакист бил “подведен” за “много неща”.

От кого? И кои са тези “много неща”.

КОЙ го е подвел да се репчи доскоро на по-важния за Путин сегмент от българската мутрьошка? Кто има власт над един открито прокремълски политик, откриващ антиевропейската си предизборна кампания за европейските избори в Москва и едновременно с това- над друг политик, открито проевропейски, но неприкрито сервилен спрямо Путин? Кто подрежда тази мутрьошка в България?

В едно Сидеров е искрен, струва ми се. Вярвам, че с Борисов се гледат днес лице в лице, както твърди атакистът. С уточнението, че го гледа отдолу нагоре и на колене, както Борисов мига пред Путин или се снишава пред Ердоган.

Лице в лице и лика-прилика.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.