По какво Пирински се различава от Васил Божков?

Парламентът пак купил 13 БМВ-та. По 110 000 лв. едното.
Чудно. С това действие ръководното тяло на депутатството прилича на човек, който, след като е настъпил веднъж мотиката и тя го е фраснала по главата, се опитва упорито да я настъпи по същия начин.
Досегашните коли били поостарели, та затова – нови.
Само “Атака” се обявиха против – внесли някакво протестно писмо и ще вдигат патардия до Бога. После партиите се чудят защо “Атака” става все по-силна.
Странно е не защо парламентът купува коли. Странна е любовта му към марките „Мерцедес“ и БМВ. Като че ли само те дават нужния престиж. Ако беше „Пежо“ или „Тойота“, авторитетът на властта щеше да е по-малък. Ами марката “Шкода”? Срамно ли е депутат да седне в “Шкода”? Вече има големи лимузини с тази марка, заводът е собственост на “Фолксваген”, качеството и интериора са като на ауди и други модели на концерна. Но на никой в българския парламент не му хрумва да избере не толкова дразнещата марка “Шкода”, примерно.
Има някаква неутолима жажда депутатът да седне в БМВ. Нека го псуват, нека да боли. Ама да е БМВ. Сладка болка.
По какво Пирински се различава от Васил Божков, примерно? По какво българският депутат се различава от мутрите, които напълниха София с БМВ-та? Дали целта е да не падат по-долу от тях?
Какво трябва да се случи, за да разберат шефовете на парламента, че трагично ниското доверие в институциите и политическата апатия на избирателя, се дължат на няколко прости неща. Едно от тях е марката БМВ.
Все пак има известна разлика между Божков и Пирински. Единият сам е спечелил парите си – с хазарт ли, с к’во ли – в случая няма значение.
А другият харчи от държавния бюджет. Също както едно време, когато политбюро на ЦК на БКП говореше за гнилия капитализъм, а се возеше в черни мерцедеси.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.