Макрон е безпощаден в името на новия морал. А нашите… Ех, нашите

Димо Райков

Четирима министри от новия кабинет на Макрон са отстранени.

Франция се тресе от разкритията, че евродепутати са назначавали на работа при себе си свои съпартийци за парламентарни сътрудници.

Макрон, който дойде на власт с повика за нов морал действа като със скалпел, не се притеснява, че опозицията ще използва това, че само месец след съставянето на кабинета той сменя цели четирима министри… Че ще го обвинят в некадърност, че ще представят случилото се като скандал.

Но Макрон е безпощаден!

Вчера министърката на отбраната, която е от партията на центриста Байру, който е основният съюзник на Макрон, подаде оставка
Току-що разбирам, че и Байру и още една министърка от неговата партия си отиват… Че няма да има министри от центристите в кабинета.

Причината – започнало разследване срещу тях за евентуална корупция при назначането на свои партийци за парламентарни сътрудници в Европарламента.

Макрон отстрани вчера от правителството и Ришар Феран, секретар с ранг на министър по териториите, на когото дължи най-много за победата в изборите, който е сърцето на неговия проект. Но и срещу него е започнало разследване, че е назначил преди години своя син за парламентарен сътрудник за един месец през ваканцията.

Да, така е в нормалните страни.

А у нас никой не реагира на официалното съобщение на Европарламента, че българските евродепутати не са дали никакъв отчет за дадените им от Брюксел пари за сътрудници…

Никой в България дума не обелва!

Никой досега не е казал и дума за тези прегрешения на евродепутати! Занимават ни по цял ден с едно рутинно избиране на еврокомисар, какъвто се пада по право на всяка страна-членка.

Франция се тресе, Европа – също, властите вече разследват много евродепутати, а в България никой нищо не е и чул.
Сега аз за първи път повдигам въпроса.

Очаквам реакцията на медиите.

Макрон действа.

Между другото защо никой в България не споменава, че в основата на успеха на младия мъж бе аферата с кандидата на десните, който преди разкритията, че е назначил жена си и децата си за парламентарни сътрудници, бе първи в листите на прогнозите в битката за президент.

Мълчат, защото не им отърва.

Докато французите не прощават подобни прегрешения.

А нашите…
Ех, нашите…

От страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.