Миризлив, но живот!

Румен Белчев

Каква я мислихме, каква стана – такава стана, че а се е обадил някой, че нещо не му харесва, а са го награцали, нарекли са го с обидната дума интелектуалец и са му рекли, че това е животът, на който не му харесва – високи сгради дал Господ, хич да не се прави на щипана мома англичанка.
А междувременно отговорните фактори продължават да ни защитават пред света – „Защитихме в ЕС говеждата пастърма” – радва ни „СТАНДАРТ”. Е, то така се почва, едно по едно – първо ще защитим пастърмата, после – и населението…

Като си говорим за говеда, не мислете, че става дума за двукраки – напротив, за съвсем истински едър рогат добитък – „Умъртвиха крава и 14 телета без документи” – печално съобщава „ТРУД”. Крави и телета – носете си личните карти, че без тях сте за никъде!

Но говедата – кой ти ги брои, с изключение на тези, които са по европрограми. Нашата обща грижа са децата и тяхното светло бъдеще. „Шестокласниците с 5 тома книги за ваканцията” – бие камбаната „ТЕЛЕГРАФ”. За тези, които отдавна не са стъпвали в библиотека, ще напомним, че пет тома означава пет книги – може да са по петдесет странички, може и по хиляда. Продължаваме с телеграфните тревоги и с ужас научаваме, че за да се преборят с препоръчваната от училище за прочит през лятото литература, децата „ще трябва да минават по 13 страници на ден”!

Милите! Тринайсет страници! Това са цели шест пъти обръщане на листа от едната страна на другата! Не стига умственото натоварване, ами и физическо! И после искаме от подрастващото поколение да преуспее в живота! Кога, ако си губи времето с 13 страници вехта книжнина дневно!

Друго е, ако научат наизуст нещо от модерната българска поезия – да речем, тек­ста на песента, наградена от БГ радио (цитираме по „ТЕЛЕГРАФ”: „Искам тризонет с 6 спални, вътре 6 жени скандални, 5 кенефа, 10 плазми, всяка по един милион, Ламбото ми да те дразни, да, паркирано е мазно, мацката ми да те блазни, щото е един милион…”

Възниква, разбира се, въпросът защо спалните да са шест, а кенефите – пет, но, както поясняват авторите Павел и Венци Венц в „СТАНДАРТ”, „Това е животът – мръсен и вулгарен”. И допълват, че текстът е „изливане на чувства по лична драма”.

Съчувстваме – очевидно някога един кенеф драматично не им е достигнал.
Говорейки си за живота като такъв, няма как да подминем специалната страница на „ТАБЛОИД” „Такъв е животът”.

Какъв е животът според таблоидното издание? Ами – „Гола българка побърка САЩ с клизми на живо”. „Разголената нашенка Цеци, както палавницата сама се представя, взриви публиката с нечувана дързост да си прави клиз­ми на живо, а после да документира „успешния финал” на интервенцията в тоалетната”. Според седмичника – с финансов успех – Цеца била пуснала „ценоразпис за заможни господа, сред който фигурира специално изпълнение на клизма… „Специалните” клипове от по 4-5 минути струват по 300 долара и за тях имало доста клиенти”…

И ще ни будалкат после децата с тринайсет странички дневно – с клизми на живо се изкарва много повече!
Както мрачно констатира Влади Въргала в интервю за „ТРУД”, „България е моята родина и дом, където са моите приятели, семейство, учители, но има много сили, които искат да я превърнат в тоалетна и успяват…”

Съгласни сме напълно, с едно уточнение – тоалетната е цивилизационно постижение, правилната дума в случая е кенеф.

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.