ГЕРБ влезе в ретрограден суджуций – смях и гняв за 4 тона суджук

Коментари и шеги от Фейсбук

Колаж: Иван Червенков

Гняв и смях изпълниха интернет след пресконференцията на главния прокурор Цацаров, че добричкият бизнесмен Живко Мартинов, депутат от ГЕРБ и шеф на местната партийна организация, с изнудване прибрал 4000 кг суджуци за премиера Борисов. „Проверката е показала, че дори един суджук не е достигнал до министър-председателя”, подчертава Цацаров.
Суджуците, заедно с 60 кг телешка пастърма и филе „Елена”са предоставени на четири пъти по един тон и са били извозени с бус на народния представител до помещение, където самия народен представител е организирал сушенето на суджука, „лично за министър-председателя”.
Пита се – а колко други местни бизнесмени по колко тона храни или друга продукция са дали като данък на ГЕРБ? И само в Добричко ли?
Ето и коментари от мрежата:

Samuil Petkanov
Да би суджук на премиера дало, не би прокурор видяло.

Christo Komarnitski
Не е смешно. Територията се управлява по модела „Суджук” от навързани свински черва.

Лина Игнатова
Да посегнеш на суджука на Бойко! Нищо свято не остана!

Колаж: Владимир Дойчинов-Ладо


Според Цацаров това си е направо злоупотреба със суджук. В НК пише: Ако имаш 4 тона суджук, дай 1 на премиера. А в Библията: Кесаревото, кесарю.

Ivan Bakalov
Скандалът с изнудване за суджуци се дължи на вече разклатената вяра във възможностите на бате Бойко. Някой се е усъмнил, че той може да изяде 4 тона суджук и се е оплакал. А беше време вярваха, че може всичко.
И някои все още вярват – по села и паланки, по градове, кой знае какви тонове продоволствия се дават като данък на ГЕРБ – за бате Бойко. Може би има някакво количество, над което започват да се съмняват хората.

Stoyan Tonchev*
Сотир Цацров, главен прокурор: „Депутатът от ГЕРБ държал под контрол целия Добрич, оказвал влияние на полиция, частни търговци, прокуратура и държавни дружества.”
А сега заместете „депутат” с „кмет” и „Добрич” с „Поморие”.
(* коментарът е на човек от Поморие)

Maya Tomova:  И ако мислите, че бате не е ял суджуци…

Панайот Първанов
Просто няма как случаят да е единичен.

Memish Mustafov*
Какъв единичен случай?! Само в Каварна, въпросната мутра взе чрез замяна 430 дка (четиристотин и тридесет декара) на първа линия от буферната зона на Калиакра до с. Българево, за по малко от десет стотинки на метър квадратен по предложение на кметъла (бел. ред. – на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев). Пазарната цена беше повече от 30 евро на кв. метър! Друг случай : на фирма „Жизел“ на същия господин е направена замяна с борова гора в апетитно крайбрежно място и въпреки текста, който предложих „Да не се изсича боровата гора”“, елате да видите какъв комплекс се издигна там! Естествено той продаде имота на британци по време на имотният бум. И още и още. Майко моя! Такъв човек народен представител от управляващата партия?! Това са факти! За уволнения и забрана за работа, да не говоря.
(* коментарът е на човек от общината Каварна)

Цитат от пресконференцията на Цацаров.

Galina Slaveeva
Толкова бях шашната вчера, че не знаех какво да кажа по въпроса за суджука. Днес пак не знам. Може би това, че онези хора, там горе, вече откровено се гаврят с нас. В държавата управлявана от трите прасета.
Едното прасе ни съобщава, че другото прасе не било яло суджук, а третото прасе си го представям как седи и се тресе в истеричен смях и се забавлява.
Суджукът наш насъщний.
Особено този от прасета. Чакам онази светла Коледа.

Попитали радио Ереван:
– Защо нито един суджук от 4-те тона не е достигнал до Премиера?
– Много просто – отговорило радиото – Премиерът яде само филии с мас и джанки!

Павел Каналиев
„Суджук му дай, суджук му дай – и повече не го мъчи!“

Владимир Танев
Кой изяде суджука на Бойко?

Неизвестен автор от Фейсбук

Valdes Radev
Ретроградният суджуций

Пламен Караджов
ГЕРБ – „Суджуковата десница” в България

Иван Червенков
Не е страшно да си банкянски старец, важното е с бабек да не корумпираш.

Turhan Apdula
На запад изнудват за биткойни, в България за суджуци…

Зоя Деянова
Като няма хляб, яжте суджуци!,
Мария Габриел, от Брюксел

Valeri Georgiev
Както казваха зевзеците едно време:
Всяко нещо си има начало и край – само луканката има два края.
И суджука…

Наталия Сотирова
Два пръта суджук съм изсушила. Стигат ли за службица в министерство?

Иво Ангелов
Месокомбинат ГЕРБ

Sonia Momchilova
ГЕРБ ще посрещнат председателството като партия на веганите.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.