Какво прикрива партия ГЕРБ в убийството с намесено 6-годишно дете?

Партия ГЕРБ на партийна конференция. Снимка: Булфото

В новините беше пусната силно съмнителна полицейска сводка, че в с. Виноградец 6-годишно дете е застреляло собственика на заведението, където празнували рожден ден на същото това дете.
За да чуе зрителят и прочете читателят тази новина, тя е написана от пресцентъра на МВР по данни на местните разследващи.

Собственикът на пистолета е задържан само за 24 часа и освободен. Детето не е разпитано два дни. Свидетелка казва, че според нея е стрелял собственикът на пистолета, тя е видяла детето да играе отвън.
Защо тогава бързат да поднесат такава версия в медиите?
Кой може да повярва, че група мъже на маса ще дадат на 6-годишно дете пистолет и няма да му го вземат, ако се опита да го насочи и хване спусъка?
От местните изтече и новината, че собственикът на пистолета е близък с местния прокурор и му е звънял веднага след инцидента.
Това са подробности, които, ако имат желание разследващите, ще ги проучат.

Кое е най-страшното в случая?

Собственикът на пистолета е председател на общинския съвет на Септември, от партия ГЕРБ. Но това не е най-големият скандал. Въпросният Лазар Влайков (44-годишен) има криминални деяния – пребил е човек и е намушкал многократно с нож друг човек, който едва е оцелял. Затова два пъти бил изключван от партията ГЕРБ. Но после изглежда пак е приет и представлява ГЕРБ като председател на общинския съвет.
Не е въпросът в това, че в ГЕРБ битуват криминални мутри. Този не е първият, не е и единственият (както се шегуваха из Фейсбук – откога е пречка да си криминално проявен, за да станеш член на ГЕРБ – та това е необходимо условие).

Най-страшното е, че на един криминален тип, след като е наръгал човек многократно с нож, не са му отнели законно притежавания пистолет. Ако полицията го беше направила, както по правило трябва да постъпи, сега нямаше да има убийство. Защо не са му го отнели? Заради политическа протекция?
Най-страшното е, че въпросния човек още не е осъден за побоя и за опита за убийство с нож. Кой го прикрива? Кой го спасява? Политическата му принадлежност? И сега го разследват същите тези, които са го прикривали при предишните случаи?

Най-страшното е, че сега той е задържан само за 24 часа и освободен. Версията с детето беше пусната в новините от МВР, преди да са проверили разпечатки от разговори на участниците в празненството в кръчмата, преди да са разпитали детето и свидетели, преди да са взели натривки, преди да са установили дали някой от участниците се е мил след случая и т. н.
Това показва, че има намеса на местни и централни власти в това разследване, за да се отклони скандалът от партия ГЕРБ.

Навремето в БКП като изключваха някого за престъпления, никога повече изключения не го приемаха обратно. Сега ГЕРБ изключил два пъти своя общинар от Септември, но понеже услужливо не е осъден, пак е в партията и шеф на общинския съвет.
Това се вика демократична партия. Съставена от цвета на обществото.

Ще проявят ли търпимост медиите и общественото мнение към такова политическо погазване на законите? Склонни сме да понесем прикриване на убийство, заради силните на власт?

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.