Чайка прелетя и напомни кои наши партии нямат шанс

На бул. „Цариградско шосе” има голям бетонен надлез, построен да обслужи празния и безсмислен „Технопарк”, роден от Плевнелиев.

И тия дни надлезът придоби смисъл – на него се появи надпис с големи букви „Чайка – вън от Европа”. Със сигурност се вижда от всички, които минават към и от летището. Сложен от активисти на „Да, България”, които гордо се похвалиха.

Властите побързаха да махнат надписа – да не се излагаме пред чужденците. Посещението на Юрий Чайка, главен прокурор на Русия, събуди гневни чувства.
Да, от Чайка мирише на корупция, а Цацаров го приема. Да, Чайка не е представител на най-справедливата правосъдна система. Има основания да го посрещнат с този надпис.
Но…

Преди „Чайка вън от Европа” коя партия се сети да напише там „Влизаме в дългова спирала”, „Не можем да платим заемите на Бойко”? Не могат ли да смятат икономистите и интелигентните привърженици на интелигентните партии?

Или надпис „Държавата рекетира частния бизнес. Събудете се”. Защото сме свидетели на нагъл рекет, с участие на всички институции. Сума фирми са закрити или избягали от България. Инвестициите са в катастрофален спад. Няма го това в новините на контролираните медии. И др. подобни проблеми, които плачат за лозунги и яростна опозиция. Къде я проявиха въпросните партии? Или те просто подкрепят тази политика на Борисов? И в коалиция участваха с него…

Ако си мислят наши партии, че с такива послания за Чайка ще попаднат в парламента, много се лъжат. Уж интелигентна част от гласоподавателите, пък толкова ли са прости? Само комунисти са им в устата и Путин. Кой ще им гласува доверие да управляват?

И методът проба-грешка не помага – видя се колко печелят на избори, и продължават по същия начин. И най-умният и красивият си е малко прост. Малко ли?

Тясната им група симпатизанти сигурно са много щастливи от тази акция с Чайка. Но избирателят очаква някакви ангажименти кой как ще ни подобри живота. Да не се чудят защо Слави Трифонов ще има по-голям успех от тях – крив, прав, чалгаджия, но посланията му показват воля да разбута кашата, в която се намира България.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.