ГЕРБ премина през Хасково като венерическа болест, сега се правят на девици. Пак друг им е виновен

Делян Добрев смята избирателите за идиоти, оправдава се с лъжи, че наложеният от него кмет Беливанов всъщност бил човек на БСП…

Добри Беливанов. Снимка: Хасково.нет

Късно се запознах с виденията на Делян Добрев по темата „Хасково” и ритам с крака от смях. За тези, които не знаят трябва да разкажа историята накратко. На местните избори през 2015 година Делян Добрев еднолично налага със сила кандидатурата на Добри Беливанов за кмет на Хасково. Запознати твърдят, че тогава е имало леко брожение в редиците на ГЕРБ, но е било запушено със сладки приказки, където вървят и с извиване на ръце, както обикновено се прави.
Днес, 2 години по-късно, след тотален провал в управлението на града, ГЕРБ свалиха доверието си от кмета. Целта е ясна – опитват се да заличат отпечатъците си от местопрестъплението, типичен за тази партия модел на поведение.
Нещо повече – видях, че местният фюрер на ГЕРБ Делян Добрев е залял медиите с лъжи и измами. Хитът му обаче е, че всъщност кметът бил кандидат на ГЕРБ, но всъщност БСП управлявала града. Култ! Само за информация – БСП има 2 съветници в Общинския съвет. Да, знам, не е повод за гордост, но такива са били реалностите през 2015 година. И въпреки това могъщата БСП е овладяла управлението на целия град. Как да не се хиля?

Добрев навсякъде ръси врели и некипели и ми е чудно как пък поне един журналист не се опита да му поправи фактологията. Започваме с малката лъжа – че кметът бил зависим от бизнесмена Иван Стаматов, а самия Стаматов бил близък до БСП. Както и да се рови човек в биографията на Стаматов няма да открие никаква връзка с левицата. Той е бил депутат в 40-ото Народно събрание, но от групата на Български народен съюз, които гравитираха край десницата и винаги са били част от това пространство.

И сега идва бомбата – със „златния пръст” на Стаматов навремето бил избран кабинета на Станишев. Мама му стара, тия от ГЕРБ като лъжат даже не се съобразяват, че има хора, които помнят. Кабинетът на Станишев бе гласуван на 16 август 2005 година със 169 гласа „за” и 67 „против”. Къде виждате „златен пръст”? БСП, НДСВ и ДПС имаха толкова стабилно мнозинство тогава, че едва ли са давали и 5 пари за Стаматов.

Добрев е напълно в правото си да смята своите избиратели за идиоти, но трябва да се съобразява, че не всички българи са готови да преглъщат гербаджийските мисловни буламачи наготово. Тоест Делян Добрев лъже за връзката между БСП и Стаматов, лъже и за това, че БСП по един или друг начин управлява Хасково.

Пред очите си имаме класическо дебелоочие на хора, които не искат поне един път в живота си да поемат отговорност. ГЕРБ мина през Хасково като венерическо заболяване, ама сега настояват за невинност. Всички крайпътни девици така се държат…

(от фейсбук страницата на автора)

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.