Гостите на Нова тв са нагли, защото там се чувстват като у дома си

Изключително нагли, депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов един след друг директно казаха в ефир на водещия Виктор Николаев, че може да му изстине мястото, като на колежката му Ани Цолова.

И като заваляха декларации в защита на свободата на словото…
Само че приличат на крокодилски сълзи. Защо тези двамата си позволяват да се държат така в Нова тв? Защото се чувстват там като у дома си. Никой не ги е притеснил с нищо. Затова и най-лекия притеснителен въпрос на такива им се е сторил нахален и те започват да заплашват.

Защото имат тази телевизия за своя обичайна трибуна, от която без проблеми леят демагогията си. Да, Нова тв кани основно демагози от управляващата коалиция, и помалко по някой друг от опозицията, за парлама. Или от немай къде някой критичен глас, да дадат привидност за някакъв плурализъм.

Сутрешните блокове на всички големи телевизии, впрочем, са като партийни студии. Те осигуряват достъп там на когото трябва, посочен от партията или след обаждане по телефона на когото трябва. Специално в Нова тв си имат политкомисарка – Силвия Зурлева. Във всеки сутрешен блок се спира или пуска по някой гост. Ако случайно някоя тема или гост са измислени от редакторите, но се оказват нежелани според политкомисарката, тя ги спира. Всеки гост е съгласуван с пиар отделите на правителството и ГЕРБ, понякога лично с обаждане от Бащицата. Това е публична тайна в медийните среди, а дори вече в цялото общество.

Затова се държат така нагло Антон Тодоров и Симеонов – те са свикнали, че отиват там да сведат на народонаселението своите мъдри мисли.
Всичко е нагласено, подредено, поканените са определени, няма мърдане. И водещите можели да задават въпроси? Ако тия бутафорни демагози попаднат пред истинска телевизия, с необременени водещи, ще ги съсипят с въпроси. В Нова тв те ще продължават да се чувстват така.

Сега зрителят може да проследи как тези двамата ще продължат да ги канят, вместо да ги бойкотират, и никой в една или друга телевизия, няма да ги притесни с въпроси за тяхната наглост.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.