Борисов не се дърпа, когато галениците му го галят

Бойко Борисов и Жени Живкова, по времето, когато той е бодигард на семейството. Снимка: в. Уикенд

Следва кратък разказ за галенето на Борисов от мъже и жени (да не се бърка непременно с Жени Ж. от снимката по-долу)…

Вече съм писал (не веднъж) по темата за злополучното обожествяване на политици, като Путин, обявявани за кумир на жените.

Не бих се връщал към темата, ако тя не беше актуализирана от депутата Георги Марков. В телевизионно интервю по БНТ той постигна невъзможното – надмина себе си в ласкаенето на премиера, внушавайки женски възторг у канцлера Меркел от Бойко Борисов, когото жените в българската провинция обичали да пипат под сакото и дори били готови да си зарежат децата заради това удоволствие.

“Меркел, щом види Борисов, цъфва. Щом се капична с проблеми на кръвното, Меркел всеки ден му се обаждаше да го следи. Борисов е харизматичен. Млади майки с по две деца, като го видят в провинциятата оставят децата и тичат да го прегърнат. По възможност гледат да го пипнат под сакото, за да бъдат по-близо до него”, заяви Марков по БНТ.

Щом е допустимо за един български депутат да прави подобни внушения, значи на един български публицист също трябва да му е “позволено” да направи аналогия между обожаемия Борисов и подобните в това отношение негови предшественици на върховни позиции в политиката.

Не, Борисов не е Хитлер. Най-малкото Хитлер е бил фанатик, докато нашият премиер е “прагматик” – готов е на всичко, за да се хареса на всички. Но най-вече на онези, от които зависи – като канцлера на Германия, най-могъщият донор на евросредства, благодарение на които той се бие в гърдите като успешен разпределител на евроблагата в България. А за предполагаемата му зависимост от Путин дори не искам да спекулирам. Каквато и да е тя, вижда се от старанието на Борисов при никакви обстоятелства да не го “дразни”, както сам се изразява.

Обаче по “женска линия” Борисов направо бие Хитлер и Путин взети заедно от гледна точка на внушението, че е женски любимец. Досега сам работеше по темата чрез публичното си държане. Но ето, че вече го обгрижват и надграждат по напълно безсрамен начин, който очевидно никак не го притеснява. За политик, който обича да се снима и да разпространява снимката си гол до кръста- първо космат, а после бръснат, това е логично продължение на собственото му поведение.

Че властта е афродизиак и че има жени, които се възбуждат от мисълта за допир с властта, това не е новина. “Новината“ тук е само в това, че евразийската примитивност в отношението към жената се пренася вече открито в българската политика на самия й връх с любезното съгласие на върховния ни главнокомандващ (за какъвто обявяват днес Борисов в сайта ПИК във връзка с това, че е известен по света, което означавало, че е фактическият президент на страната докато Румен Радев ходел да открива тапицерски цех в Попово).

Чудя се само как ли ще приключи кариерата на политика Борисов, която започна с клетви, че не иска да е политик и с благоволението му към репортерките да му пипнат мускула, след което същият се превърна в неподражаемо “политическо животно” (по Андрей Райчев).

Любопитното е, че той се оказа пророк за самия себе си, акцентирайки презрително върху вътрешната политика като “лайно в целофан”. Подразбираше се, че външната е “друго нещо” за него.

Ето, че все повече го рекламират като консуматор на онова “друго нещо”, рекламирайки го като все по-виден фактор в международната политика. В сайта ПИК го хвалят днес като познат на Меркел и Макрон, а от БНТ оставиха онзи ден депутатът Марков да прави неприлични намеци за връзка между отношението на Меркел към към него и онова женско опипване под сакото, за което ласкателят съобщава от позицията на отлично осведомен източник по въпросите на опипването на Борисов.

В желанието си да направи стриптийз с цел съблазняване на похотливците (“имитирайте Борисов и жените ще ви се предлагат сами “- обещание, като за джихадисти и за рая, в който ги очакват 40 девици) , Марков направо разгърна целофана. Друг е въпросът че този ексхибиционизъм не среща каквато и да било съпротива сред останалите поданици, изправени пред агресията на властниците с безсрамно разтворения пред тях шлифер.

Обобщаващият извод от конкретното внушение за опипването на Борисов като доказателство за специфичната народна любов към него е именно в това, че той няма нищо против да го галят и индивиди от мъжки пол (те и “трима папи” са го “галИли по главата”, както сам се похвали). Не е дал доказателства да се дърпа от нечие галене. Но ако досега може да сме се съмнявали, вече ни убедиха , че и в това отношение е всеяден.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.