Оправи се сам!

Румен Белчев

Май в заглавието има някаква грешка – призивът беше „Направи си сам”. Отдавна беше, забравил съм…

Но хубаво е, че хората помнят старите инициативи! Докато правителство, президент и парламент умуват дали да купят нови изтребители на старо или стари – за нови, хората по места се оправят сами – „Бизнесмен от Търново си купи бомбардировач” – твърди „ТРУД”. Бизнесменът купил самолета „в насипно състояние” и си го сглобил сам. Ето един пример, достоен за подражание – ако ще се браним от враг коварен, да си се въоръжаваме самосиндикално!

Е, понякога стават и грешки – пак в старата столица „Арестуваха търновец, извадил пушка на левскарско шествие” – информира за инцидента „24 ЧАСА” на спортната си страница. Човекът „помислил, че става война заради взривени бомбички.” Екшънът не свършва с това – „Като го видели, феновете изпотрошили стъклата на апартамента му с камъни. На сол станала витрината и на аптека. Никой от запалянковците обаче не е докоснат”. Спортния репортаж от мача етър – Левски продължава с малко арести, хвърлени камъни, фрактура на нос, досъдебни производства, но все пак завършва и с резултата от мача – един на нула за нашите! Оле! Оле! Шампиони сме!

Каквото и да твърди статистиката, времената са трудни, хората се стараят да връзват двата края, работят по на две-три места, за да си допълнят доходите. Сред всеобщия устрем към по-висок жизнен стандарт, „СТАНДАРТ” ни дава пример за леко объркване – „Ченгета продавали дрога на наркодилъри”. Все си мислехме, че наркодилърите продават дрога на дечурлигата, но очевидно палачинката е почнала да се обръща. Двамата задържани полицаи освен някой лев от алъш-вериша докарвали и по два бона и половина от „такса спокойствие”.

Вярно ще вземе да излезе, че времето на мутрите отмина безвъзвратно! Други ги заместиха.
А в „24 ЧАСА” четем за друга акция на служителите на реда и закона – „Офанзива срещу мургавите жрици в Бургас”. Тук, естествено, възниква един важен въпрос, изискващ гражданска позиция – защо само мургавите? А блондинките? Или рижите? Или – тия, които заради заниманията си не са помирисвали плажа това лято и са си останали белезникави? Що за дискриминация! Спи ли Хелзинкският комитет?

Очевидно спи, за съжаление, незабелязано от „МОНИТОР” и „ТЕЛЕГРАФ” – основните противници на тия национални предатели. Ако си направи човек труда, ще забележи една интересна особеност – както навремето снимката на премиера Борисов излизаше поне на шест места из страниците им, така сега името на техния издател излиза поне на шест места в специална рубрика – „Пеевски във фантазиите на червената номенклатура”, „Пеевски изплува със златна акция в сънищата на агент Сашо”, „Пеевски в устата на ченгета от ДС”, „Пеевски виновен и като го няма”, „Пеевски в сънищата на олигархията”…
Така се прави свободна и независима преса – учете се!

Някои са се научили – „ТАБЛОИД” прославя по свой, таблоиден начин, едно от чудесата на България – „Рилският манастир е извор на чудеса”… Дотук – добре. Само че продължението – подзаглавието, набрано, кой знае защо доста по-едро, малко обърква – „напук на гей скандалите”…
Описани са чудесата – „Храмът цери левкемия и шизофрения”, „13 годишно с Даун проговори”, „Невръстно дете проходи”…

Разбира се, чудесата трябва да имат обяснение – и вестникът го дири: „Дали монасите са гейове? А правят ли секс наистина, както се говори? Вярно ли, че се подмиват със светена вода след оргиите си?”…

Една препоръка – мийте си ръцете с антибактериален сапун след подобни родолюбиви четива.

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.