Изборът на „Мис България” е равносилен на политически гаф, скандал с национално значение. И международен ефект

Новата „Мис България“ (на двете снимки вляво) и първата й подгласничка (вдясно). Снимки: Валери Захов и сайт на конкурса.

Новата „Мис България” трябва да бъде посъветвана веднага да се откаже от участието си в конкурса „Мис планета”, защото очевидно е избрана поради корупция или недоразумение. А ефектът от участието й ще бъде национална излагация и мъчение за самата нея.

Не може да бъде! Това ли е най-красивата българка? – масово валят такива гневни коментари отвсякъде в интернет при вида на новата „кралица на красотата“ Тамара Георгиева.

Не било възпитано, злобно било,

хейтърско и т. н. да говориш за външния вид на това явно недоразумение, което избраха за Мис България. Ами защо тогава провеждат конкурс за красота? Нали правят кастинг и търсят най-хубавата? Къде я търсят? Дори кастингът на финалистките е съмнителен, повечето зрители са убедени, че на случаен принцип от улицата може да съберат повече красиви българки.

Конкурсите за красота са опорочени, това е очевидно, а зрителят вече ги приема като неизбежност, както в политиката са се насадили ужасни партии, неадекватни и противни политици. Но тук му натрапват от екрана като най-красива някаква кърпена от хирург кукла, която е далеч от понятието красива.

Колаж, който веднага се появи във Фейсбук, след избора на новата „Мис България“. Наричат я „Мис Баба Яга“.

Конкурсът Мис България съвсем сериозно прилича на търг за обществена поръчка, с предварителни условия кандидатката да е със силиконови гърди, с видими хирургически корекции по лицето, но все пак да не е красива, а даже напротив, и да има богат спонсор за подкрепа на журито.
И резултатът е това, което се вижда – избрана е най-добрата оферта.
(На двете снимки вляво е новата Мис България, вдясно – подгласничката й).

И на всичкото отгоре не било възпитано да се говори за качествата й. Не може да кажеш, че е грозна. Ами щом е конкурс за красота, се употребяват такива изрази – грозна и красива. Към кои спада новата Мис България? Ако някой не искат да се дискутира вида й, защо не преименуват конкурса? Не за красота, ами за хумор и забава с нежния пол? Нещо, което да съответства на изборните резултати.

Този избор съвсем не е шега

Той удря право по националното самочувствие. Българите ще се срамуват тази да представлява нацията на международния конкурс „Мис планета”. Както се е случвало и друг път. Сегашната участничка в журито Антония Петрова, когато беше избрана за „Мис България” преди години, си спечели прозвището „Мис Крокодил” и предизвика взрив от недоволство. Сега тя като жури избра още по-неадекватна „кралица на красотата”. Която пък и за сметка на това не блести никак и с ума си (виж видеото). http://www.youtube.com/watch?v=21j5XYZOsMQ

Репликата й пред Нова тв „Факт е, че всеки се обръща след мен, като мина някъде, защото имам много силно присъствие. И носът остава на заден план”, е забележителна.

Преди няколко години на конкурса „Мисис свят”, както е известно, България я представляваше тотално недоразумение с по 500 кубика силикон в гърдите – Анита Мейзер. Която по-късно беше осъдена за убийство по непредпазливост на съпруга си, по време на перверзен секс.
Сегашният конкурс за най-красива българка сякаш продължава да задълбава в най-противното – предизвиква съмнения за корупция, съзвучна с всички други сфери на политиката, бизнеса, държавната администрация.

Упадъкът е тотален навсякъде и избраната „най-красива българка” е като олицетворение и допълнение на този упадък. Криза, тежка криза – като каймак на обществото е изплувала мръсна пяна с фалшив блясък. Неадекватни и необразовани хора заемат висши държавни длъжности, стават политици, задават тон на обществото. Простакът и невежият дават акъл и ти говорят за политика. Логично е, че и един на пръв поглед незначителен конкурс за красота, ти натрапва същото – ти не разбираш, тази е истинската кралица на красотата…
И всичко смърди на корупция и търгашество.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.