Кошлуков за програмен директор на БНТ е скандал. Никой не реагира

Назначението на Емил Кошлуков за програмен директор на БНТ е скандал, за който е срамно, че няма никаква реакция.

Вместо професионалист назначават дилетант. И не само. Кошлуков е политик, бил е депутат от една партия (НДСВ), после оглавил друга („Новото време”). Който и след това, като телевизионен водещ в ТВ7 не скрива агресивните си политически пристрастия.

Това е все едно да назначиш политкомисар за програмен директор на БНТ. Няма съмнение, че е сложен да обслужва тандема Борисов-Пеевски. Не че досега БНТ не е обслужвала Борисов, но поне професионалисти от гилдията се занимаваха с това и малко от малко се опитваха да поддържат някакви професионални стандарти.

Назначението на Кошлуков е като подигравка. Слуховете, че той е бил фаворитът на Бойко Борисов за шеф на БНТ се потвърдиха. Поради явната му неадекватност за тази работа, и за да избегнат скандалния му избор за шеф на БНТ, избраха Константин Каменаров. Но сега, с избора на Кошлуков за програмен директор на БНТ, всичко се потвърждава. И става ясно кой ще е реалният шеф в обществената телевизия.

И се разбира още, че всичко е с предварителен замисъл, с година назад. За да изпълни условието да кандидатства за шеф на БНТ, Кошлуков е трябвало да има 5 години стаж като шеф в телевизия. И той любезно му е предоставен от коалиционния партньор на ГЕРБ – последната година и половина е работил като програмен директор на телевизия „Алфа”, телевизията на партия „Атака”. Програмен шеф на една непрофесионална партийна телевизия, става програмен шеф на обществената БНТ…

Преди това Кошлуков се подвизаваше като водещ, член на съвета на директорите и директор на ТВ7, телевизията на издръжка на КТБ. Първоначално няколко години тя обслужваше Борисов, а после под ръководството на палачинката Бареков се обърна срещу него. Кошлуков бързо се преориентира според това накъде духа вятъра и не се конфронтира с тандема Пеевски-Борисов.

Сега той е техният човек в обществената БНТ. Още една калинка, назначена от Борисов. Вълната на калинките. И по-скоро тава не са калинки, а марокански скакалци. Ще опоскат всичко. В случая – свободата на словото.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.