Най-съкровените празнични послания на партиите, написани само към най-близките…

Ден преди Бъдни вечер политическите сили и популярните общественици у нас изпратиха своите коледни послания!
Ето някои от тях (споделям ги не спрямо последното социологическо проучване на „Да, Маркетлинкс”, а по мое собствено усмотрение).

ГЕРБ:
„Честита Коледа! Градихме Великден, сега ще изградим и Коледа, после ще санираме Нова година по програма „Енергийна ефективност“ и ще асфалтираме магистрала до Гренландия, за да може добрия старец Дядо Коледа от гренландската организация на ГЕРБ да носи подаръци на децата!
Наздраве и никакъв суджук по време на пости!”

БСП:
„Демокрацията ни отне Дядо Мраз! Плурализмът ни отне Снегурочка! Пазарната икономика ни отне руската салата! На крак, о парии и презрени, на крак, че МОЛ-а утре не работи!”

ДПС:
„Честит празник, аркадашлар! В рамките на морфичния резонанс искаме да ви пожелаем баклавата да не свършва на трапезата, да има изобилие от кебап и малеби, а за забавлението не се грижете, зер повечето медии са на наши хора!”

Обединени патриоти:
„Българи! Да се радваме на българската Коледа! Да презрем всички безродници и соросоиди, които предпочитат да ядат нихилистични манджи като киноа, лимец и подобни еврогейски блюда! Да си сипем вино в черепа на Никифор и да отпием глътка за задължителната казарма, в която всички освен нас ще трябва да идат!”

„Да, България”:
Нова! Година! Коледа! Нова телевизия! Лошо! Терминал 3! Добро! Чайка! Цацаров! Искаме поименно да бъдат обявени всички, които не празнуват Коледа! Румъния! Добро! Путин! Лошо! Маковей! Светлина! Да сме Коледа! Да сме да!“

ДСБ:
„СМЪРТ НА КОМУНИСТИТЕ!!!” (има още няколко изречения, но са добавени с нечетлив почерк).

Ивайло Нойзи Цветков:
„В светлината на трансцеденталното съзерцание на полистилистичната и донякъде объркана посттоталитарна фюжън депресия бих пожелал, в смисъла на онова хегелианско Es spielt keine Rolle, wenn eine Person lebt, wenn ihre Schöpfung im Bereich der räumlichen Dimensionen ist да сме на нивото на собствената си инвенционна остинатно-пунктуална екстатичност в чисто ad libitum стремителна центробежна устременост!”

Венци Мицов:
„След Нова година започвам диета! Давайте тавата с мръвкитке!!!“

PS. Макар, че не ми е никак весело (вчера се простих с любимия си домашен котарак), все пак смятам, че човек трябва да се усмихва.
Дори когато му се реве! Ако на вас не ви се реве, вижте последните социологически проучвания за десните партии!

Всички ще умрем! А сега – наздраве!!! И весели празници!!!

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.