Борисов и Цветанов като Живков и Милко Балев

Тодор Живков, официален портрет от 80-те; Бойко Борисов, официален портрет от сегашно време.

Знаете ли защо премиерът Борисов дава 100 милиона лева за заплати на протестиращите полицаи, а на протестиращите еколози не дава нищо?

Защото е достоен наследник на своя прототип Тодор Живков. Възпроизвежда следния виц от последните години на НРБ.

Живков и заместникът му в политбюро Милко Балев решили да проверят как живеят обитателите на Софийския затвор. Те му се оплакали, че стотинките, за които ги хранят на ден, не стигат. Вождът се разпоредил веднага да им увеличат с един лев разходите за храна на ден.

След това Живков и Балев отишли при студентите в Софийския университет. Те се оплакали от същото. Живков обещал тутакси 10 стотинки повече за храна на ден на студент в столовете.

На излизане от университета Милко Балев озадачено попитал: “Другарю Живков, защо на затворниците даваш цял лев отгоре, а на студентите само 10 стотинки””

“Е, Милко, ние с тебе студенти повече нема да ставаме”, отвърнал му пророчески Първият ръководител на държавата.

Та и Борисов така по отношение на ведомството, което е близко до униформеното му сърце и до това за наместника му Цветанов – явно еколози двамата не са били и няма да стават, но с полицаите могат и да си имат работа, знае ли човек…

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.