Кратък курс по „либерална теория на половете” за начинаещи

(Във връзка с Истанбулската конвенция)

Разнообразие от полове. Илюстрация: Академи тъдей

1. Полът е социална категория, а не биологична. Не е важно какви гениталии, хромозоми, хормони и физиологични характеристики имаш – полът се определя от чисто вътрешно-психологически фактори. Тоест, човек с пенис, адамова ябълка, „X и Y” структура на хромозомите, високо ниво на тестостерон и т. н., който обаче се чувства „жена” е точно толкова жена, колкото и човек с вагина, „X и X” структура на хромозомите и високо ниво на естроген.

2. Полът е флуиден, а не строго фиксиран. Полът се определя на нещо като въображаема координатна ос, подобна на тази отдолу:
100% Жена –– 50/50 (полово неутрален) –- 100% Мъж
Например, в най-левия й край се намират тези, които са 100% жени, а в най-десния – 100%-вите мъже. Това са т.нар. „cis-gendered”. Meжду тези две крайности се намират полови флуидните индивиди (примерно: 75% жена, 25% мъж). Тези, които са в средата на оста са „полово неутралните”.

3. Патриархалното общество налага строги социални полови стереотипи още при самото раждане на човек. Тези полови стереотипи се стремят да тласкат всеки индивид към една от двете крайности на половата ос, в зависимост от билогичните му белези (да бъде 100% мъж или 100% жена). Така патриархалното общество се стреми насила да създава „бинарни”индивиди.

4. Естественото състояние на човек при раждането му е „полова неутралност” (т. е. 50/50). Заради силово налаганите патриархални стереотипи, тази полова неутралност е насилствено трансформирана в „бинарност”.

5. Заради всичко това, насилствено налаганите социални полови стереотипи трябва постпеенно да бъдат премахнати напълно. Човек трябва да бъде свободен сам да избира къде да се позиционира на половата координатна ос, без обществото да му налага стереотипи още от раждането му.

***

Специално обърнете внимание на 5-та точка, защото това е крайната цел на цялото „движение” – премахване на половите стереотипи при децата, за да може всеки индивид свободно да се самоопредели, без обществото да му влияе психологически още от ранна детска възраст.
Това премахване на полови стереотипи се осъществява например в детски градини и училища чрез използване на „полово неутрални местоимения”, „полово неутрални униформи”, „полово неутрални играчки и занимания” (бел. авт. – примерно, момчетата да си играят с кукли „Барби” и да се обличат като принцеси). Всичко това вече започва постепенно да се случва в любимото експериментално поле на прогресивистите – Швеция.
По-интересен ще е следващият етап. Този, в който трябва да се изкоренят „насилствено налаганите социални полови стереотипи” ВЪТРЕ В СЕМЕЙСТВАТА. Защото кел файда, че в детската градина и училища използват „полово неутрални местоимения”, ако вътре в семейството бащата и майката налагат на детето „патриархални полови стереотипи”.
С други думи, финалният етап на прогресивната либерална джендър антиутопия е този, в който държава пряко ще се меси в личния и интимен живот на семействата. Ще администрира как майката и бащата да си възпитават детето и ще налага санкции. Всичко това, разбира се, в интерес на „равенството”, „свободата” и „борбата с неправдата”.

***

За финал, нека всеки да се замисли защо се прави всичко това. Едната възможна хипотеза е, че световните елити са истински загрижени за правата на около 0.1% от населението (предимно хора с нисък социален статус) – това са тези, които страдат от психологически разстройства на половата идентичност. Другата хипотеза е, че истинската цел е да се разширяват все повече и повече правомощията на държавата, така че тя да влиза вече и в личния и интимен живот на хората и да го администрира и контролира.
Чудя се кое ли е от двете…

– – –
Мнението е от фейсбук-страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.