Лилипутинисти плашат началника си Бойко (който можел да уплаши всеки тракийски войн)

Иво Инджев

Атаката на АТАКА и лично на нейния вожд Сидеров за запазване на остатъците от собствена физиономия в кревата на неравния брак по сметка с ГЕРБ във властта днес придоби за пръв път от началото на сродяването им под властовия юрган форма на приливна вълна спрямо паянтова язовирна стена, подпираща общия им интерес.

В свое изявление Сидеров заплаши ГЕРБ по повод гласуването на предстоящия вот на недоверие в Народното събрание и на три пъти спомена като причина за това личната си закрила над своя стар съратник в буйстванията на публични места Илиян Тодоров (същият, който ме съди за 60 000 лева за обида и клевета срещу него в качеството му на длъжностно лице).

“Задава ли се раздор в управляващата коалиция? Или по-скоро в една от съставните й части. Лидерът на партия „Атака“ и на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров може да не гласува в подкрепа на правителството на предстоящия вот на недоверие, внесен преди два дни от БСП в деловодството на парламента. Това призна самият той пред econ.bg, както и пред телевизия „Алфа“.

Още не съм наясно как ще гласувам по време на вота. Много възможно е да го подкрепя. За мен случаите на корупция са много, Това правителство трябва да се замисли дали трябва да продължава по този начин“, каза Сидеров.

Той подчерта обаче, че говори единствено като лидер на „Атака“, а не от името на Обединени патриоти. Сидеров отбеляза, че другите двама лидери работят на доста високи обороти и не виждат, че живота на хората в България не се подобрява. Затова и управляващото правителство трябва да се замисли дали да продължи с политиката, което не води до резултатите, които Сидеров смята, че трябва да бъдат постигнати.

Реакцията на лидера на „Атака“ идва след като стана ясно, че регионалното министерство се опитва да прехвърли стопанисването на стената на язовир „Бели Искър“ на областния управител на София-област Илиан Тодоров, който също е от „Атака“. Съоръжението се нуждае от спешен ремонт за десетки милиони левове, с които Областната управа не разполага. Язовир със стена в такова състояние е изключително опасна за хората. Ставали сме свидетели на не две или три трагедии, заради разкъсани стени на язовири в България.

,,Няма да оставя така игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. Бих искал да ги попитам защо прехвърлят язовир на областна управа с 1 млн. лева годишен бюджет при положение, че само спешния ремонт на стената струва 80 млн. лева. По този начин целят да натопят Илиан Тодоров, да го изкарат виновен и да си измият ръцете с него. Министър Николай Нанков, министър Нено Димов и зам.министъра на МРРБ Деница Николова, която е подписала заповедта за прехвърляне на язовирната стена, ще трябва да отговорите на наши те въпроси, докато не се изясни случая. Ние сме „Атака“ и на нас ни пука за живота на хората“, категоричен е Сидеров.

„Няма значение, че с ГЕРБ сме коалиционни партньори. Коалиционните партньори трябва да се уважават. В случая ние не само че нямаме уважение, а имаме буквално подигравка с областния управител Илиан Тодоров, просто, защото е от „Атака“. Обръщам се и към премиера Борисов и към председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че няма да оставим това така. В четвъртък, когато в пленарна зала ще се гледа вотът на недоверие към правителството, аз не знам как ще гласувам. Не знам дали това правителство заслужава доверие по начина, по който се държи към тези, които го крепят на власт“, гневи се Сидеров.

Както се вижда, лилипутинисти плашат началника си Бойко, който, според Туск, можел да уплаши всеки тракийски воин. Щеше да е смешно, ако не беше тъпо.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.