Който оцелее – ще закусва!

Румен Белчев

Е – доживяхме! „Дясната ръка на Брендо се връща да излежи присъдата си в България” – съобщава „24 ЧАСА”.
Това вече е ново – изчезналите по света осъдени очевидно вече ще могат да излежават присъдите си на части – първо – само дясната ръка, после – да се надяваме – да предоставят за изпълнение на присъдата и лявата, а краката, главата и останалото – към края на присъдата…
Това разбирам аз – сурово правосъдие!

Дочакахме и резултати от реформата в здравеопазването – „Бум на бебета на дупничани във Великобритания” – отбелязва „МОНИТОР”. Ами – като са ни къси клиничните пътеки, а общинските болници фалират, има изход – вдигаме се от Дупница и отиваме в Лондон – там пътеките са дълги!

Лидерът на свободното слово „ТЕЛЕГРАФ” малко се е объркал покрай дискусиите за третия пол. Половината от любопитната трета страница, където обикновено красавици показват красоти, е заета от фоторепортажа „Голи мъже си ги развяха пред НДК”. При това – „решили да изнесат и нещо като културна програма, като мощно запели „Йовано, Йованке”, която край Вардаро бели платно”.

На фона на културния ексхибиционизъм неприятно впечатление прави съвсем мъничката дописчица „Моника без дрехи на балкона” – хич, бива ли такава явна сексуална дискриминация!

„24 ЧАСА” не се вълнува от мъжагите в столичните паркове – за него много по-важ­на е речта на премиера в Страсбург – „Ако сме корумпирани, защо икономиката ни расте най-много в ЕС” – пита премиерът, но никой не му отговаря.

С тая работа неволно се е заел проф. Михаил Константинов, който в „СТАНДАРТ” си го казва с думи прости: „У нас няма корупция (дотук – добре), просто много се краде”… Ами – старо българско правило – всичко, което не е добре заковано, може да бъде задигнато.

Има радост и за бедните – „Още 80 000 души с пакети за бедни – общо 400 000” – започва „24 ЧАСА” оптимистично, но полива бедните със студена водица във втората част от информацията – „Но ще дават консервите чак от март”.

До март – стискайте зъби, 400 000 социално слаби сънародници – както се казва в един от постулатите на Бирената партия – „Който оцелее – ще закусва!” Ако ви се вижда не много справедливо, имайте предвид, че не само при вас ще има дефицит – ако се вярва на „ТРУД” – „Боб без джоджен за европейските гости”. Какво е бобът без джоджен, питаме ние, и пак никой не отговаря – сигурно защото всички знаят отговора.

„СТАНДАРТ” пък разкрива не тайната на обезджоджения боб, а на краха на Третия райх – „Молитви пред двете Казански икони на Божията майка обърнали хода на Втората световна война” – твърди изданието. Пише го във вестника, значи сигурно е вярно!

Както абсолютно сигурно е вярно и това, че „Земята е планета-затвор за милиарди светове” – според цитиран от „ТАБЛОИД” бивш служител на ЦРУ.

Значи, Земята е нещо като затвор, „в който се изпращат за превъзпитание души от милиарди други светове”. Като се превъзпитат – се връщат. И изобщо да не се притесняват, че по обрат­ния път може да се ударят в Луната например – „Луната е изкуствено тяло, създадено преди около 40 милиона години и „прикрепено” към Земята преди около 15 хиляди години… Съществува и версия, че Луната е създадена във вътрешността на Юпитер, след което е „закачена” към Земята.“ А това, което виждаме – „Повърхността на луната с кратери е само холограма”.

Карайте направо – през холограмата не боли!

Пък – който оцелее – ще закусва!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.