За интереса или пред чия баня виси Каменаров?

Константин Каменаров. Снимка: Булфото

Константин Каменаров: „БНТ няма да допусне да бъде провокирана или употребявана в какъвто и да е политически или частен икономически интерес.“
Надявам се БНТ да не допусне, защото БНТ не е Константин Каменаров.
Но какво за Каменаров са политически и икономически интереси?

Защото:

– осигури няколко часа безплатна реклама на платения спортен канал на един мобилен оператор. Оператор, за който работеше като лъскащ имиджа му доскоро.
Двубоят на Гришо не беше безплатен (осигурен лично от Каменаров, по неговите думи), а безплатна реклама по обществен оператор (обществен ресурс), когато се очаква висок рейтинг. Най-скъпа за обществения интерес е безплатната реклама.

Употреба в частен икономически интерес? Прозрачност: нулева;

– финализира договора със „Спортал“ за обща платформа за световното по футбол. Платформа, която ще излъчва на живо всички двубои и ще даде изключително търговско предимство на медийната група на един олигарх (не е Пеевски) пред конкурентите. И то с обществени пари.

Употреба в частен икономически интерес? Прозрачност: нулева;

– назначи за директор на Дирекция „Информация“ прочулата се като „Митко, нали ти казах да не задаваш тоя въпрос!“. Бившата шефка и продуцентка на публицистично предаване, която цензурира в полза на силните на деня. И тогава, и сега, силните са едни и същи.

Употреба в политически интерес? Прозрачност: нулева;

– предложи Управителен съвет от хора, свързани с настоящ депутат и собственик на частни фирми.

Употреба в политически и частен икономически интерес? Прозрачност: нулева;

– предложи за член на Управителния съвет човек, който закри един ден изведнъж вестник и списание, на които беше съсобственик, остави десетки журналисти без изплатени заплати, а трудът им беше откраднат от сайта на пантофената мадама и известна баничарка.

Употреба в политически и частен икономически интерес? Прозрачност: нулева;

– предложи друг член на Управителния съвет, който е свързан със стотиците милиони покрай цифровизацията.

Употреба в политически и частен икономически интерес? Прозрачност: нулева;

– предложи за програмен директор на основния си канал бивш политик: човек, който е бил депутат, основател на партия, председател на политическа партия, започнал телевизионните си изяви като водещ на предаване („Таралеж“), чиято цел беше да бъде пропагандна трибуна на политическата партия на водещия, за да я вкара в парламента (неуспешно), който е бил продуцент на предаването, дало старта на политическа партия („България без цензура“), който е бил шеф на телевизионна машина за пропаганда (ТВ7)…

Употреба в политически и частен икономически интерес? Прозрачност: нулева;

– предложи за програмен директор на основния си канал бивш политик, който е бил програмен директор на партийна телевизия („Алфа“) или казано директно – телевизия за партийна пропаганда.

Употреба в политически интерес? Прозрачност: нулева;

– предложи за програмен директор на основния си канал бивш политик, който в едно от своите предавания създаде рубрика, чийто кръстник е настоящият и тогавашен министър-председател Бойко Борисов – „Пред банята“.

Употреба в политически и икономически интерес? Прозрачност: нулева.

Не баня, а…

​От страницата на автора. Заглавието е на редакцията

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.