Министър иска оставка на шефа на Здравната каса и у нас това се приема за нормално?!

Авторът на Доматеното писмо
Николай Колев – Босия, дисидент, арестуван преди 1989 г., се прочу като автор на „Доматеното писмо“, с което заклейми институциите и беше причакат от 40 полицаи и арестуван, че хвърли домат по парламента. Тук е сниман с полиция пред парламента, два дни след като е освободен от ареста. Снимка: Impact Press Group

Скандалът с Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) е възможен единствено в държава, където има държавен монопол и комунистическо мислене.

В какво се състои скандалът?
Един министър иска оставката на един директор на здравна каса.
У нас това се приема за естествено. Публиката, медиите и управниците истински се пенявят и спорят за нещо, което в една нормална държава дефинитивно не може да се случи. По телевизиите се появяват разни петърмосковци, кирилананиевци и яростно искат оставки.

Ще ви дам един пример.
В Германия има над 100 здравни каси. Естествено, те са частни.
Приключвам с едно изречение!
Представете си, че министърът на здравеопазването на Германия иска оставките на управителите на тези каси!

От блога на автора, със съкращения

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.