Реймънд Кроу – шоу на сенките в YouTube

Реймънд Кроу. Снимка: thedaily.com.au

Чували ли сте за Реймънд Кроу? Ако не сте, значи не посещавате често популярния сайт за видеоклипове YouTube. Защото там той е истински хит. С ръцете си Реймънд прави впечатляващо шоу на сенките. Под звуците на песента на Луис Армстронг “What a Wonderful World” той пресъздава изключително правдоподобни сенки на куче, кон, лебед, заек, бебешка длан и какво ли още не.

“Занимавам се с правене на такъв тип шоу от 26 години, казва австралиецът Кроу. И мога да твърдя със сигурност, че много малко мои сънародници бяха чували за мен. А само за една седмица в YouTube станах популярен в целия свят.”

Сега Реймънд буквално не може да смогне да отговори на поканите за участие в различни комедийни клубове и театри в Австралия. Освен това си търси мениджър, който да го представлява в САЩ, и води преговори за участие в шоуто на Дейвид Летърман.

За Реймънд новопридобитата му слава е едновременно благословия и проклятие. “Когато клипчето с моето шоу се появи в YouTube, се опитах да направя така, че да бъде свалено, защото се страхувам от плагиати, разказва той. Но не успях и затова трябваше да измисля как да се възползвам по най-добрия начин от популярността, която придобих. Трябваше да действам бързо, защото на следващия ден можеше да се появи друг хит – например някой, който надува балони с пръстите на краката си. Подобен вид слава е твърде мимолетна.”

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/9WlbQPmXg08″, width=“425″, height=“350″ [/swf]
Кроу разказва, че повечето хора реагират на шоуто му с ентусиазъм и го аплодират на крака дълго след финала. Но има и такива, които не са настроени особено доброжелателно. “Бях на участие в Сидни и когато направих сянката на заека, някой от публиката изкрещя: “Застреляй го! Застреляй го!” Беше доста смущаващо.”

Популярността на Кроу е толкова голяма, че той беше поканен да вземе участие в предаването на американската телевизия Ен Би Си “Най-великите магии в света”. Шоуто беше гледано от 20 милиона души, а след своето представяне австралиецът беше награден с продължителни бурни овации от страна на другите участници.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.