3 причини, поради които ми се емигрира

Гледам форумите в този сайт как някои се палят колко е лошо в Америка и колко са тъпи американците и си мисля – колко пък е хубаво тук и колко са умни българите?

Тия дни намирам поне 3 причини, поради които ми се емигрира при тъпите американци.

Първо – слушах отчета на сметната палата, че някакъв си проф. Кушлев продължава да взима 7000 лв. заплата за синекурната си работа като шеф на Комисия за отнемане на незаконно придобитото имущество. Тоя скандал избухна още преди година, а никой не може да накриви капата на Кушлев. Държавата отглежда един паразит, който е преял като въшка и е излязъл на челото й, а никой не ще да го смачка.

Второ – същото това незаконно имущество е навсякъде по улиците – джипове, лимузини. Никой не ги закача, не ги проверява. Много от тях са крадени в Западна Европа, издирват се, но тук с помощта на МВР ги укриват. Пред няколко нощни заведения в София те паркират дори върху трамвайната линия и ватманът чака по половин час да излезе някой врат да си премести колата, за да продължи. Има дори набити ватмани, че смущавали спокойствието на някоя мутра, която разпуска в „Син Сити”. Патрулките само обикалят наоколо и чакат вечер като затръгват пияните и надрусани шофьори на лимузините, да посъберат някой лев.

Няколко български олигарси, забогатели от контрабанда, пране на пари и др., си регистрират холдинги на борсата и си изпират парите, като си изкупуват акциите. И кушлеви-мушлеви комисии гледат сякаш нищо не е станало.
МВР е дезертирало от задълженията си, а зачервената физиономия на вътрешния министър говори важно по всякакви въпроси пред медиите, без да му зададат дори един неудобен въпрос. Като че ли журналистите са му лични имиджмейкъри.

Трето – на следващите избори същите хора ще изберат пак същите партии, за да влязат почти същите депутати в парламента, да си купят пак мерцедеси, да изберат пак някой Кушлев-Мушлев за шеф на комисия, която ще си купи бе-ем-вета (както ония от комисията за конфиденциалност на личните данни) и т. н.
Парадигма.

И най-обичам после като всички вкупом хленчат – управниците са виновни, че сме такава скапана държава.

И като постоянно пишат по форумите колко са тъпи американците.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.