Някои разлики между Орбан и Борисов, България и Унгария

Орбан спечели за пореден път повече от убедително изборите в Унгария и си гарантира 133 от 199-те места в парламента при 70% избирателна активност.

България и Унгария са съпоставими и сравними като население и територия. Различават се по това обаче, че България е била в пределите на Османската империя, а Унгария е била съставна част на империята Австро-Унгария и последствията от двата факта са сериозни в политически, културен и исторически аспект.

Орбан е образован – завършил е право.

Орбан не е бил пожарникар и не е имал юношески мечти да бъде бандит и мутра.

Орбан не се е занимавал с охранителна дейност.

Орбан знае, освен унгарски и други езици.

Орбан няма харизма и се говори, че унгарците не го обичат, но го избират, защото по-добър от него няма. Засега.

Орбан не рита показно мачлета и не играе зрелищен тенис.

Орбан няма партиен адютант, който да му организира манипулация и фалшифициране на изборите, както и да осигури видеонаблюдение на тия процеси, за да се види как съратниците му влачат с чували бюлетините насам-натам и подменят протоколите на изборните секции.

Орбан не лъже и не мами по няколко пъти в рамките на едно денонощие.

Орбан брани интересите на държавата си независимо от това дали си има работа с Путин, Меркел, ЕС, Мей и др., както и независимо от натиска, който ЕС и САЩ му оказват непрекъснато.

Орбан няма сенчесто минало, но има сведения за миналото на партньорите си.

Орбан не злоупотребява с правителствения си самолет, ако изобщо има такъв, както и не си позволява и да използва летателните апарати на армията.

Орбан не си позволява да се забърква в корупционни скандали, свързани с разни банки, енергийни компании, приватизационни сделки и други безобразия.

Аз не харесвам Орбан, защото ние никога не сме имали и едва ли някога ще имаме Орбан. Как да не го мразиш тоя Орбан, а?


От фейсбук-страницата на автора.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.